Майбутні агрономи відвідали провідне підприємство Київщини – агрофірму «Світанок»

11 травня 2017 року

     Четвертокурсники агробіологічного факультету, які навчаються за спеціальністю «Агрономія», відвідали агрофірму «Світанок». Її очолює Герой України, депутат Верховної Ради, доктор с.-г. наук Тетяна Засуха.

     Сьогодні це найпотужніше передове господарство України, де втілені новітні технології в рослинництві та тваринництві з використанням сучасної техніки та обладнання. Воно об’єднує декілька населених пунктів з центральною садибою в селі Ковалівка і є яскравим та переконливим прикладом вмілого господарювання на рідній землі. 

     Агрофірма «Світанок» обробляє біля 70 тисяч гектарів землі, має власний цукровий завод в селі Саливінки, тепличний комплекс, де вирощують овочі, тропічні культури, квіти, дерева і кущі для озеленення села та ландшафтного дизайну.
     Для майбутніх агрономів практичні заняття на полях «Світанку» – це практикум про те, як, використовуючи новітні технології, отримувати європейську врожайність (пшениці озимої - більше 10,0 т/га, цукрових буряків - більше 100,0 т/га) на українському полі. Це результати, яким дивуються навіть європейці.

 

 

     Ковалівка нині – це сучасне європейське село в Україні, яке здатне задовольнити вимоги найвибагливішого аграрія.

Михайло Дмитришак,
доцент кафедри рослинництва 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook