Гості із Заліщицького аграрного коледжу

24 квітня 2017 року

19.04.2017 р. У цей день випускники Заліщицького аграрного коледжу відвідали Національний університет біоресурсів і природокористування України, щоб ознайомитися з матеріально-технічною та навчальною базою університету, освітніми можливостями, які він надає. Адже сьогодні у випускників коледжу вирішується важливе питання: куди йти навчатися?

 

     Знайомство із агробіологічним факультетом та його кафедрами відбулося в 4 корпусі. Заступником декана агробіологічного факультету В.М. Завгороднім для наших випускників були організовані цікаві та змістовні зустрічі. У ході яких ми отримали інформацію про перелік спеціальностей та перспективи навчання і подальшого працевлаштування, а також про особливості цьогорічного прийому на навчання на базі освітнього рівня «Молодшого спеціаліста». Приємною для нас була зустріч з випускниками коледжу минулих років, які на даний момент є успішними студентами університету. Саме вони розповіли як проходить студентське життя, про культурно-масові заходи, які відбуваються на факультеті та університеті та запросили приєднуватися до дружної родини агробіологічного факультету НУБіП.

Після цього екскурсію в НДП "Плодоовочевий сад" для майбутніх абітурієнтів провів доцент кафедри садівництва Юрій Андрусик. Він ознайомив присутніх із навчально-дослідницькою базою підготовки студентів за спеціальністю 203 — Садівництво та виноградарство”: колекцією сортів винограду, плодових, ягідних, овочевих культур, спорудами закритого грунту, розсадником.

Зацікавленість студентів викликала метеостанція, яка знаходиться в НДП "Плодоовочевий сад". Даний програмно-апаратний комплекс Метеотректм працює автономно за допомогою сонячної батареї та забезпечує можливість цілодобового контролю за метеопоказниками: температура і вологість повітря, температура грунту, атмосферний тиск, кількість опадів, сила і напрям вітру, інтенсивність сонячного випромінювання. За допомогою каналів цифрофого звязку стандарту GPRS інформація передається на сервер і зберігається там. На основі отриманих данних співробітники саду можуть планувати поливи, прогнозувати розвиток збудників хвороб і шкідників та проводити необхідні захисні заходи.

Отримана інформація значною мірою вплине на вибір майбутного місця навчання.

       Н.Я. Красій, С.П. Симака,
викладачі коледжу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook