Апітуризм – новий напрямок розвитку сільських територій України

1 квітня 2017 року

 


     30 березня 2017 року студенти першого курсу напряму «Туризм» взяли участь у міжнародній конференції «Апітуризм – новий напрямок розвитку сільських територій України», яка проходила в рамках міжнародної виставки з туризму UITТ 2017.

 Група студентів 1 курсу (напрям «Туризм») з Володимиром Васильєвим 
та головним редактором журналу «Туризм»

     На конференції виступили представники Департаменту туризму і курортів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Андрій Стефанович, голова ВГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризмув Україні» Володимир Васильєв представники найвідоміших туристичних та апі-лікувальних комплексів України «Пчеландія» («Чудодієво», Житомирщина), санаторію «Медобори» (Тернопільщина), музею Бортництва (Рівненщина) та відомі лікарі-апітерапевти, бджолярі-практики, підприємці та винахідники з усіх куточків України.

     Освітній блок конференції представила доцент кафедри аграрного консалтингу та сервісу Олена Локутова, яка розповіла про важливість розвитку сільського туризму в Україні в контексті збереження автентичності, досвід виїзних семінарів кафедри та про унікальну можливість навчання сільському туризму та апітуризмув НУБіП України. 

     Особливий інтерес присутніх викликали презентація гостей з Польщі. Власник найвідомішої в країні та за її межами родинної фірми «Сондецкий Бортник» пан Янош Кастелевич подарував організаторам заходу чудові книги-альбоми та унікальний польський падєвий мед.

      Зацікавленість наших студентів викликала презентація президента української асоціації гідів Яніні Гаврилової про особливості екскурсійної роботи. 
     Наприкінці конференції Сергій Підмогильний (Українська асоціація активного та екологічного туризму) презентував аудиторії МЕДОВІ ТУРИСТИЧНІ МАРШРУТИ в різних регіонах України, які дозволяють отримати незабутнє враження та спогади про неповторне українське бджільництво (“Медовий потік”, “Західна Україна-Закарпаття”). Багато з маршрутів вже було з успіхом апробовано під час Міжнародного Конгресу по бджільництву, що пройшов в Україні у 2013 році.

    Під час виставки було проведено перемовини з представниками відомих туристичних компаній України, Білорусії, Польщі та ін. країн з приводу можливості організації практики та стажування для студентів напряму «Туризм» нашого університету.

Олена  Локутова,

доцент кафедри аграрного

консалтингу та сервісу 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook