Розвиваємо співпрацю з Вищою школою сільського господарства Франції (ISA) в рамках проекту ERASMUS +

17 березня 2017 року
м.Ліль, Франція

Делегація університету у складі директора ННЦ міжнародної діяльності Олександра Лабенка, доцентів кафедри ентомології Стефановської Т., Кави Л., завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Іванової О. та спеціаліста міжнародного відділу Чимош К. протягом тижня (13-17 березня) беруть участь у тренінгу організованому на базі Вищої школи сільського господарства (ISA м.Ліль, Франція) щодо розвитку міжнародної кредитної мобільності.

У рамках тренінгу розглядаються наступні питання: впровадження інноваційних педагогічних методів освіти, застосування методики case study та відвідування тематичних семінарі, де презентується використання case study методики. Проведено низку зустрічей із представниками міжнародного відділу Вищої школи сільського господарства Франції, також з професорами різних факультетів за напрямами дослідження. У рамках дискусії щодо подальшого розвитку міжнародної співпраці між університетами актуальним питанням є визнання отриманих результатів навчання (ECTS credits) за програмою мобільності студентів у НУБіП України.

Крім того, одним з питань при обговоренні діяльності Школи постало питання зменшення кількості абітурієнтів у Франції (аналогічно до нашої теперішньої ситуації). Вирішення такої проблеми можливе завдяки запровадженню підготовки студентів виключно англійською мовою з метою залучення іноземних студентів.

Міжнародна співпраця між університетами матиме своїм логічних продовженням мобільність викладачів та студентів за обміном в рамках міжуніверситетських угод та підготовку до спільної організації міжнародних заходів.

Зокрема за економічним напрямом проведено зустріч із професором Жаном-Крістофом Статнік та доктором Жерамі Бертрандом і визначено спільні тематики для кооперації в наукових проектах.

За напрямом філологія для завідувача кафедри Іванової О. організовано зустріч із доктором Вірою Ваннепейн із обговоренням сучасних методів вивчення французької мови як іноземної у Франції, та специфіка викладання іноземної мови для різних спеціальностей, мотивація студентів до вивчення іноземних мов й активізація їх дослідницької діяльності.

Програмою тренінгу передбачено лекцію з міжнародної комунікації.

Питання екології були обговорені в рамках дискусії між представниками кафедри ентомології доцентами Стефановською Т. та Кавою Л. із доктором Бертраном Поррутом.

Окрім навчальної програми, організаторами тренінгу передбачено культурну програму ознайомлення з історією й культурною спадщиною мальовничої регіону Фландрії та цільові поїздки на виробничі бази.

О. Іванова,
завідувач кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей

 


Інформація про Вищу школу сільського господарства
Робота під час семінару Introduction to case study
Презентація університету
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook