Профорієнтаційна робота кафедри філософії триває: зустріч з майбутніми абітурієнтами Закарпатської області

6 березня 2017 року

У житті кожної мoлoдої людини нaстає той час, коли вонa обирає мaйбутню професію, спрaву свого життя. Це пo-справжньому доленосний життєвий крок, що впливає на подaльшу реалізацію власних можливостей. Вaжливo, щoб цей вибір був усвідoмлений, виважений, зроблений із особистісних інтересів і нахилів, враховував затребуваність фаху на сучасному ринку прaці, можливості та перспективи. Саме від цього залежить подальша самореалізація майбутнього фахівця та відчуття всього життєвoго успіху. Одним з основних завдань профорієнтаційної роботи ВНЗ є допомогa aбітурієнту у правильному виборі з урaхуванням привaбливості гaлузі та перспективності кожної спеціaльності, необхідної як для самого абітурієнта, так і для суспільства в цілому.

  

  

В рaмках проведення профорієнтаційної роботи з майбутніми абітурієнтами та з метою налагодження співпраці із навчальними закладами Закарпатської області доцент кафедри філософії Савицька І.М відвідала загальноосвітні школи, гімназії та навчально-виховні комплекси Закарпатської обл., зокрема, Мукачівську школу № 20 ім. О. Духновича, Підвиноградівську ЗОШ І-ІІІ ступенів Виноградівського району Закарпатської обл., Виноградівську ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів, гімназію м. Виноградів, Карачинський греко-католицький ліцей імені єпископа Олександра Стойки тощо. Профорієнтаційна робота була проведена не тільки для випускників цього року, але і для учнів 10-х класів, адже більшість з них вже сьогодні думають про навчання у ВНЗ, і, готуючись до ЗНО, поглиблено вивчають необхідні для вступу предмети. Приємно відзначити, що адміністрація та педколектив усіх навчальних закладів привітно та з зацікавленістю віднеслись до наданої інформації. Так, директор гімназії м. Виноградів, Дорогі Людмила Василівна, виступаючи перед старшокласниками, зазначила що Україна – це, насамперед, аграрна країна, тому майбутнє – за спеціальностями нашого університету. А директор Підвиноградівської школи – Довганич Володимир Іванович, розробив план подальшого співробітництва між школою та університетом та підписав договір про співпрацю.

  

Під час проведених зустрічей з адміністрацією, учнями та педагогічними колективами цих закладів, було проінформовано про особливості вступної кампаніїї 2017 року, вступу до НУБіП України, зокрема, на гуманітарно-педагогічний факультет, ознайомлено з новими спеціальностями, повідомлено про широкий спектр освітніх послуг, запрошено до участі в Днях відкритих дверей, олімпіадах з фахових предметів, які заявлені на вступ тощо. Також було презентовано особливості організації студентського життя: умови проживання у студентських гуртожитках, насичене студентське дозвілля та студентське самоврядування, участь у наукових, виховних та спортивних та заходах, міжнародну співпрацю університету, доступність інфраструктури, необхідної для навчання й проживання студентів та зручне розташування корпусів та гуртожитків нашого університету. Старшокласники отримали інформаційні матеріали, книги про університет, буклети, рекламну продукцію, які надають можливість детальніше познайомитись з нашим університетом та обміркувати разом із батьками вибір своєї майбутньої професії.

 

Савицька І.М.
доц. кафедри філософії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook