На факультеті конструювання та дизайну пройшли четверті «Крамаровські читання»

22 лютого 2017 року

     16-17 лютого 2017 року в університеті на базі факультету конструювання та дизайну пройшла ІV міжнародна науково-технічна конференція з нагоди 110-ї річниці від дня народження професора Володимира Крамарова «Крамаровські читання».

     Участь у ній взяли відомі вчені, член-кореспонденти і дійсні члени НААНУ, представники Національного наукового центру «ІМЕСГ» НААН, Державної наукової установи «УкрНДІПВТ ім. Леоніда Погорілого», Державного підприємства «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут», наші зарубіжні колеги з Аграрного університету в Русе (Болгарія), Сільськогосподарського університету Грузії, Люблінської політехніки (Польща), Білоруського національного технічного університету, Празького університету наук про життя (Чеська Республіка). А також представникивишів Харкова, Житомира, Кропивницького, Тернополя, відокремлених підрозділів НУБіП – Hіжинського агротехнічний інституту, Немішаєвського і Бережанського агротехнічних коледжів. Учасників привітав начальник науково-дослідної частини НУБіП Володимир Отченашко.

     На конференції розглядалися історичні аспекти розвитку ремонтного виробництва, особистий внесок академіка Володимира Крамарова у забезпечення надійності сільськогосподарської техніки, формування наукового потенціалу інженерної галузі. Про внесок професора Крамарова у формування і інженерного потенціалу аграрної галузі розповів декан факультету конструювання та дизайну Зиновій Ружило, а професор Дмитро Войтюк розповів про становлення наукової особистості вченого.

      Голова ради роботодавців НУБіП Валерій Адамчук представив ґрунтовну доповідь про перспективи розвитку технічного сервісу в Україні.

      Директор Українського НДІ прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Леоніда Погорілого Володимир Кравчук та його заступник Віктор Погорілий окреслили тенденції розвитку конструкцій сучасних тракторів. Слід зазначити, що ця доповідь викликала бурхливе обговорення, що вказує на актуальність цього питання. 

  •  

     Академік Володимир Булгаков проінформував про сучасні підходи до наукових досліджень у вищих навчальних закладах, а також поділився із присутніми своїми враженнями про спілкування із В.С. Крамаровим. Завідувач кафедри надійності техніки Анатолій Бойко представив доповідь про перспективні напрями забезпечення надійності сільськогосподарської техніки в Україні, а професор Львівського національного аграрного університету Роман Кузьмінський – про наукові здобутки львівської школи академіків В.С. Крамарова та О.Д. Семковича. Завідувач відділу ринку матеріально-технічних ресурсів ННЦ «ІАЕ» Олександр Захарчук розповів про наукове забезпечення техніко-технологічного оновлення агропромислового виробництва України. Добрими словами згадав свого наукового наставника аспірант академіка Крамарова Валентин Малахов.

 

  

      На секційних засіданнях обговорювались питання історичної постаті академіка В.С. Крамарова та витоків розвитку ремонтного виробництва, надійності технічних систем рослинництва та тваринництва, лісового комплексу, переробного виробництва, транспортних систем, будівель, споруд і технічних систем у будівництві, технічних систем ремонтного виробництва. А також економічної ефективності технічних і технологічних систем, конструювання машин і обладнання,дизайну технічних систем,новітніх матеріалів та технологій в сільськогосподарському машинобудуванні. За результатами роботи конференції опубліковані тези доповідей.

     Обговоривши широке коло питань, учасники конференції висловили консолідоване побажання щодо щорічного проведення такого зібрання з нагоди дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН Володимира Крамарова.

Андрій Новицький,
доцент кафедри надійності техніки 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook