Успішно завершилось навчання фахівців за напрямом «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів»

22 лютого 2017 року

     Успішно завершилось навчання перших двох груп фахівців за напрямом «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів».

Изображение

     Громадська організація «Аграрний союз України» спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України на базі ННІ післядипломної освіти утворили постійнодіючий Науковий центр і за участю європейських та українських фахівців розробили курс та організували підготовку фахових працівників за тематикою «Менеджмент заготівлі грубих та соковитих кормів».

 

 

 

     У навчальній програмі європейський досвід заготівлі кормів тісно поєднувався з практикою кормозаготівлі у господарствах нашої країни, викривались найбільш поширені помилками та упущення. Слухачі опанували інноваційну технологію, деталі і нюанси вирощування та організації заготівлі соковитих і грубих кормів. У процесі навчання і ділових ігор навчилися самостійно приймати складні рішення, виходячи з того, що кожна неточність при заготівлі кормів може негативно позначитися на вартості раціону, здоров’ї і продуктивності тварин та собівартості молока.

     На практичних заняттях з європейськими експертами-професіонали, за привезеними зі своїх господарств зразками, слухачі аналізували якість заготовлених ними влітку минулого року сінажу та силосу, пов’язуючи їхню кормову цінність, залежно від досконалості процесу кормозаготівлі. Представники різних регіонів країни обмінялись власним досвідом, мали можливість поспілкуватись із зарубіжними і вітчизняними спеціалістами в галузі кормозаготівлі та отримати відповіді на всі свої запитання стосовно якісної заготівлі і ефективного використання кормів. 

 

 

 

     По завершенню навчання слухачі, які успішно пройшли курс підвищення кваліфікації, отримали відповідні сертифікати державного зразка.

     Зараз же, враховуючи інноваційні процеси у рослинництві і тваринництві та зміни, що відбуваються у бухгалтерському обліку і законодавстві щодо оподаткування господарств, розробляються нові програми для перепідготовки фахівців відповідних профілів. 

Віктор Пабат,
заступник директора
ННІ післядипломної освіти

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook