У Яготинському районі підвищили кваліфікацію керівні кадри у галузі публічного управління та адміністрування

22 лютого 2017 року

     У Яготинському районі завершилися курси підвищення кваліфікації керівних кадрів у галузі публічного управління та адміністрування, які проходили протягом двох тижнів, з 6 лютого по 17 лютого 2017 року.

     Як на мій погляд, система підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, організована НУБіП та Яготинською районною радою, на даному етапі забезпечила потреби місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, інших органів і організацій, на які поширюється чинність Закону України «Про державну службу». Адже зі слухачами були проведені заняття на різні теми, зокрема, «Сучасна кадрова політика в органах державної влади і органах місцевого самоврядування та формування іміджу органів влади в контексті реалізації програми «Стратегії реформ 2020», «Управлінські компетенції державного службовця», «Конституційно-правовий статус об’єднання територіальних громад. Правові основи діяльності сільських і селищних голів», «Інформаційно-консультаційне забезпечення розвитку сільських територій» тощо.           

     Метою навчання було підвищення кваліфікації керівного складу органів державної влади і органів місцевого самоврядування, що передбачає чітку спрямованість на формування системи знань і умінь, які складають основу професійної компетентності управлінських кадрів, їх підготовленість до здійснення ефективного управління в умовах змін та реформ.

     До проведення занять були залучені досвідчені фахівці: Віктор Олексійович Пабат, доктор сільськогосподарських наук, професор, професор кафедри публічного управління та адміністрування НУБіП України, Ярослав Федорович Жовнірчик, доктор державного управління, доцент, завідуючий кафедрою публічного управління та адміністрування НУБіП України, Тетяна Прокопівна Кальна-Дубінюк, доктор економічних наук, професор, завідуючий кафедрою аграрного консалтингу та сервісу НУБіП України, Ігор Олексійович Шумак, кандидат юридичних наук, доцент НУБіП України, Ірина Миколаївна Грищенко, кандидат державного управління, доцент НУБіП, Богдана Вікторівна Вишнівська, кандидат економічних наук, доцент НУБіП України та інші науково-педагогічні працівники.                                                          

     Протягом двох тижнів слухачі отримали необхідні знання, що допоможуть їм у подальшій роботі на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування. Зокрема, вони дізнались про нові базові форми і методи взаємовідносин органів публічної влади, їх відносини з фізичними та юридичними особами на засадах верховенства права; про сутність і соціальну цінність державної влади як дійового засобу авторитарної організації спільної діяльності людей та їх колективів в умовах громадянського суспільства; про технології та  процедури формування  цілей публічного адміністрування; про засади, механізми, органи, методи та стилі публічного адміністрування.

   Слухачі курсів практично навчалися приймати рішення щодо вибору найбільш доцільних методів та інструментів публічного управління, використання яких дозволило б з найменшими витратами часу та інших ресурсів досягнути поставлених цілей; організовувати процес реалізації та гарантування прав, свобод, інтересів та обов’язків фізичних і юридичних осіб, в тому числі надання адміністративних послуг.

 
 

         Завершилися курси довгожданою і приємною процедурою: всім були вручені посвідчення державного зразка про проходження курсів підвищення кваліфікації. Вручив документи про здобуття нових знань професор Віктор Пабат.

         Голова Яготинської районної ради щиро подякував фахівцям НУБіП за проведені курси підвищення кваліфікації на терені Яготинщини та висловив сподівання на подальшу співпрацю представницького органу Яготинщини та адміністрації відомого університету.


 Анатолій Саса,

керуючий справами Яготинської районної ради

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook