Збори трудового колективу Ірпінського економічного коледжу: визначено пріорітети діяльності на 2017 рік

3 лютого 2017 року

     2 лютого 2017 року пройшли збори трудового колективу Ірпінського економічного коледжу, на яких звіт про діяльність колективу за 2016 рік представив директор Сергій Михайлов. Він звернув увагу на основні досягнення трудового колективу, проблеми, що мали місце у звітному році, та окреслив завдання на 2017 рік.

     У минулому році отримано ліцензію на підготовку студентів за освітнім ступенем «Бакалавр» за спеціальністю «Облік і оподаткування», що дозволяє коледжу залишитися в системі вищої освіти України. На розгляді в Акредитаційній комісії України знаходяться 4 акредитаційні справи зі спеціальностей ОКР молодшого спеціаліста – «Бухгалтерський облік», «Фінанси і кредит», «Товарознавство та комерційна діяльність», «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж».
     Значна увага приділялася удосконаленню внутрішньої системи забезпечення якості освітнього процесу, проводився моніторинг якості навчального процесу через анкетування студентів, у т.ч. для запобігання проявам корупції. Проведено заходи з покращення навчально-лабораторної бази.

     Директор коледжу звернув увагу на методичну роботу педагогічного колективу, відзначив, що протягом звітного року підготовлено 88 методичних розробок за рекомендацією методичної ради коледжу, на офіційному сайті коледжу розміщено навчально-методичні матеріали для самостійної роботи студентів, для участі у професійному конкурсі серед педагогічних працівників аграрних навчальних закладів «Педагогічні інновації» на базі ДУ «НМЦ «Агроосвіта» подано 20 навчально-методичних робіт (у т.ч. 7 електронних навчальних посібників), завершується робота з наповнення навчально-інформаційного порталу на платформі MOODLE навчально-методичними матеріалами для забезпечення дистанційного навчання, проведено 36 відкритих занять з використанням інформаційно-комунікаційних технологій та інше.

     Позитивним є покращення роботи з практичної підготовки студентів, розширення баз виробничих практик, налагодження співпраці з роботодавцями. Керівник коледжу відзначив роботу органів студентського самоврядування, організацію виховної та спортивно-масової роботи.
     Серед проблем – суттєве скорочення загальної чисельності студентів (у т.ч. тих, які навчаються за контрактом), невизначеність статусу коледжів у законодавчому полі (що негативно впливає на профорієнтаційну роботу), зменшення надходжень позабюджетних коштів.

     Підсумовуючи звіт, Сергій Михайлов підкреслив: у 2017 році колективу потрібно зосередити зусилля на реалізації заходів щодо виконання програми «Голосіївська ініціатива - 2020». Зокрема, спрямувати зусилля на проведення якісної профорієнтаційної роботи, виконання обсягів прийому за державним замовленням та за умов договору, відкриття нових спеціальностей, а також активізувати роботу із залучення позабюджетних коштів, посилити наукову складову освітнього процесу та забезпечити виконання заходів з енергозбереження.

     

      

     У обговоренні взяли участь завідувач бібліотеки Н.В. Горніч, викладачі О.В. Пісковець, І.М. Берегеля, завідувачі лабораторій Б.О. Курчій, М.П. Поцілуйко, голова профспілкового комітету коледжу Л.В. Чайка, голова студентської ради Валерія Охай. Виступаючі відзначали належні умови для забезпечення якісної підготовки фахівців, професійне зростання молодих педагогів, внесли пропозиції щодо покращення роботи колективу, вдосконалення матеріально-технічної бази, вказали на необхідність активізації міжнародної діяльності.

     

     Учасники зборів позитивно оцінили роботу директора коледжу Сергія Михайлова та обрали його делегатом на конференцію трудового колективу НУБіП.

Наталія Ільченко,
заступник директора  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook