Молочний «гейзер» у Великій Снітинці

7 грудня 2016 року

     Український споживач здавна звик, що чим далі в зиму, тим дорожчі молокопродукти. А чого ж – паші немає, корови дояться гірше. Та, виявляється, воно і далеко не завжди так. І приклад цьому – молочнотоварна ферма НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка.
     Сьогодні наші тваринники отримують 18,1 літра молока на фуражну корову, говорить директор господарства Микола Журавель. А ще минулого року на цей період ми мали 11,1 літра. І різниця у помітні сім літрів – це результат годівлі тварин заготовленими восени високоякісними кукурудзяним силосом, сіном та концентрованим кормом.

     Валовий надій на день складає 8,5 тонн, тоді як минулого року було трохи більше 5. Помножмо сьогоднішній показник на 8 грн 60 коп. (саме стільки платять переробники) - і отримаємо 73 тисячі гривень в день. Чим не молочний «гейзер»? Але ж до нього потрібно докласти і рук! Добре у виробничому підрозділі трудяться його керівник Ігор Діхтяр, доярка Людмила Свинарчук, телятниця Галина Римар та інші.

     Хороші показники і в Агростанції. Якщо у минулому році надій на корову складав 10,7 літра, то зараз – 17,5. Таким чином валовий надій зріс більше, ніж на тисячу літрів, розповідає т.в.о. директора господарства Григорій Сахацький. Тож сьогодні на день маємо порядку 30 тисяч гривень доходу. І це теж результат збалансованої годівлі, адже всі ми знаємо, що молоко у корови на язикові.

Валентин Обрамбальський 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook