Висунення підручників на Державну премію України та акредитаційні і ліцензійні справи у ВП НУБіП України розглянула навчально-методична рада

22 листопада 2016 року

     Засідання навчально-методичної ради відкрив Сергій Кваша з питання про висунення підручника «Актуальні проблеми м'ясопереробної галузі» (автор Баль-Прилипко Л.В.) на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2017 року. Підручник єдиний в Україні, який не має аналогів, має вже друге видання у тому числі виданий українською та англійською мовами. Одноголосно всі члени ради підтримали висунення підручника на державну премію України.

     Наступними питаннями розглядалося відкриття спеціалізації «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» підготовки фахівців ОС «Магістр» за освітньо-професійними магістерськими програмами: «Управління інвестиційною діяльністю» і «Управління міжнародними проектами» та відкриття спеціалізації за освітньо-науковою магістерською програмою – «Управління інвестиційною діяльністю». Про потребу і доцільність таких програм доповіла завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Шинкарук Л.В. 

     Про розгляд акредитаційної справи щодо діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки і менеджменту ім. О. Майнової» з підготовка фахівців ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 5.03050901 «Бухгалтерський облік» доповів директор ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки і менеджменту ім. О. Майнової» Гордієнко О.В. 

     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько виніс на розгляд ради питання про акредитаційну справу щодо діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» з підготовки фахівців ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальностями:

  • 5.03050801 «Фінанси і кредит»;
  • 5.03050901 «Бухгалтерський облік»;
  • 5.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність»;
  • 5.05010201 «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж».

     Про розгляд можливості провадження у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» освітньої діяльності «Підготовка до вступу у вищі навчальні заклади громадян України» з обсягом прийому 250 осіб доповів директор відокремленого підрозділу Павліський В.М.

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх винесла на рішення навчально-методичної ради «Положення про переведення студентів, які навчаються на договірній основі з оплатою за рахунок коштів фізичних чи юридичних осіб, на навчання за державним замовленням у НУБіП України».

     Під час засідання до навчально-методичної ради приєднався ректор Станіслав Ніколаєнко. Він звернув увагу на важливість дотримання умов економії енергоресурсів під час навчального процесу як студентами так і викладачами на кафедрах. Ознайомив присутніх із найближчими планами та заходами які відбуватимуться в університеті.

     На завершення рада традиційно розглянула рукописи та необхідні супровідні документи підручників, навчальних посібників, словників для підтримання клопотання щодо надання рекомендації вченої ради НУБіП України до друку. Доповідаючи з цього питання, секретар навчально-методичної ради наголосив про доцільність вчасного подання необхідної супровідної документації на розгляд ради та завчасного проведення вчених рад ННІ та факультетів. В результаті жвавого обговорення було розглянуто більше 70 навчальних видань та рекомендовано вчені раді університету до затвердження і рекомендацій до видання.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook