Світ відкритий для молоді, треба лише бути активним!

8 листопада 2016 року

     Нещодавно студент ННІ лісового і садово-паркового господарства Дмитро Зленко повернувся із короткострокового проекту «Seeitourway – Participatory Photography for Intercultural Dialogue», що проходив у Вірменії, і поділився своїми враженнями.

     За мету у проекті було поставлено підвищення рівня усвідомленості міжкультурного різноманіття, впливу прикладної фотографії на розвиток сучасної молоді та згуртування усіх зацікавлених у подальшому обміні досвідом.
     Цей проект для молодих лідерів та людей, які залучені до роботи із громадськими організаціями у Вірменії, фінансовано у межах програми Erasmus+ Європейської комісії. Приймала учасників Вірменська громадська організація International Centerfor Intercultural Research, Learningand Dialogue (ICIRLD) за координації німецької організації Social Visions. Тренінг зібрав 26 учасників з України, Німеччини, Росії, Молдоваи, Грузії, Португалії, Іспанії, Греції, Італії та Вірменії.

     Інтенсивний графік з чотирма робочими сесіями на день сприяв обміну досвідом, культурними особливостями, презентації своїх організацій та країн. Окрім того, учасники залучались до практичних занять із прикладної фотографії. Форми робочих сесій були різноманітні – у вигляді лекцій і практичних тренінгів.

     Дмитро зазначає, що це був його другий проект від ICIRLD, куди він подавав заявку. На першу отримав відмову, але наполегливість й активність принесли свій результат. Тож будьте наполегливі: двері відчиняють там, де в них стукають.

     Загальний аналіз процесу подачі заявок свідчить, що українська молодь стала дуже активною, розширює своє сприйняття світу. Погана новина в тому, що через значну кількість заявок взяти участь українським студентам складніше. Але це можливо!

     Вже досвідчений учасник, Дмитро рекомендує проводити постійний моніторинг можливостей та подавати заявки на якомога більше проектів. Теми та вимоги до кандидатів завжди різні, та єдине, що вимагають завжди, – це знання англійської мови на високому рівні. А отже, варто нагадати, що сьогодні у НУБіП України проводяться регулярні безкоштовні засідання мовного клубу, де можна навчитися комунікації з носіями мови, основам написання мотиваційних листів і заповнення реєстраційних форм, отримати відповідь на питання щодо міжнародних можливостей на загальні і професійні теми.

Ганна Лобченко,
керівник міжнародних програм
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook