Відкрите показове практичне заняття з дисципліни «Стратегічне управління інноваційним розвитком»

30 жовтня 2016 року
НУБіП України

 

25 жовтня в навчальній лабораторії управління інноваційною діяльністю в агропромисловій і природоохоронній галузях кафедри менеджменту інноваційної діяльності відбулось відкрите показове практичне заняття  з дисципліни «Стратегічне управління інноваційним розвитком» для студентів 2-го курсу ОС «магістр» спеціальності «Управління інноваційною діяльністю». Практичне заняття на тему: «Управління  розробкою інновацій та вибором цільових ринків»  проводила завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності д.е.н., професор  Витвицька Ольга Данилівна.
Досить часто можна почути суперечливі твердження вітчизняних та зарубіжних освітян щодо ролі лекційного і практичного заняття при підготовці майбутнього фахівця-управлінця з інноваційної діяльності. Давайте зробимо спробу обґрунтувати їх, зазначила викладач.
На початку заняття було визначено роль викладача, як наставника при проведенні практичного заняття на якому не тільки розглядається матеріал представлений в лекціях, але і важлива обґрунтована думка студента при висвітлені змісту і форм його проведення.
Швидкий темп мозкового штурму по темі і по курсу дав можливість всім активізуватись, проте студенти звично прийняли участь.
Представлено ряд тестів, але завданням було не тільки вирішити їх, але знайти недоліки при  їх формуванні і представити свою інтерпретацію.
Аналітично-розрахункові завдання з питань формування інноваційної стратегії організації, управління  розробкою інновацій та вибором цільових ринків, аналіз інноваційного потенціалу організації базувались на матеріалах і досвіду передових підприємств, які студенти мали можливість відвідати протягом навчання.
Управління  розробкою інновацій висвітлено на прикладі діючих інноваційних проектів якими займаються безпосередньо самі студенти: презентація  «Розумний будинок»  представлена Гапонюком Ігорем (працює у фірмі яка його створює), інноваційний проект «М’які батарейки» представила Альона Виборна. Цікавий проект (магістерська робота – тема інноваційного характеру «Інноваційна діяльність з реалізації медіа-контенту) представив Логвинюк Сергій.  Свій проект з даної тематики представив Дібрівний Ілля.
В рамках індивідуального завдання оптимістичні і песимістичні прогнози стратегічного інноваційного розвитку будівельної галузі України представили Соловей Сергій та Гріцик Катерина.
Цікавим виявився експеримент коли студент Соловей Сергій запропонував присутнім викладачам на основі короткого фрагменту лекційного матеріалу Ольги Данилівни з даної теми без пояснення розкрити його суть. Враховуючи, що це його третя освіта він ще раз підкреслив роль якісного лекційного заняття, коли воно проходить у формі активного практичного діалогу з студентами.
Заняття пройшло в дуже активній дискусійно-пізнавальній формі при якому студенти самостійно провели його, а викладач виступила координатором навчального процесу.
 
 
Ольга Данилівна обгрунтувала важливість і багатоаспектність  при підготовці магістрів-управлінців з інноваційної діяльності.
Відкрите показове практичне заняття відвідали завідувачі кафедр, доценти, аспіранти, які зацікавилися методикою його проведення.
Оцінку досить високого рівня проведення заняття поставили як самі студенти так і присутні викладачі.
 

Богдана Вишнівська  

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook