З екскурсією у Будинок Уряду

29 жовтня 2016 року

     Четвертокурсники агробіологічного факультету нещодавно відвідали Будинок Уряду.  

     Тригодинна екскурсія розпочалася з Музею історії урядів України. Його експозиція розповідає про діяльність урядів, що існували на території сучасної України від 1917 року до наших днів. В одній із зал відтворений вигляд робочого кабінету Голови Ради Міністрів УРСР, де збереглися тогочасні меблі та інші елементи інтер’єру.

     

     

     Надзвичайно зацікавила нас експозиція подарунків державі, одержаних в різний час керівниками та членами урядів України – тут зброя, килими, коштовний посуд, раритетні видання, вишукане вино, а часом, якісь зовсім прості речі.

     Після перегляду короткого документального фільму про історію урядів ми повернулися в сьогодення і навіть стали, до певної міри, співробітниками цієї небуденної будівлі, інтер’єри якої нам були дуже знайомі з щоденних випусків теленовин. Пройшлися довжелезними коридорами, відвідали велику залу засідань, потім малу (проте яку урочисту!), посиділи в прес-центрі і скрізь багато-багато фотографувалися!

     Особливим сюрпризом для нас стали презенти – буклети на згадку, а також чудове подарункове видання-триптих «Уряди України». Його перша частина описує діяльність урядів Центральної ради, Української держави, Української Народної Республіки доби Директорії, Західноукраїнської Народної Республіки, Криму, Карпатської України, а друга – нагадує про уряди Радянської України, третя – вказує на досягнення урядів незалежної України.

     Вся наша екскурсійна група висловлює подяку завідувачу сектором комунікативних технологій департаменту інформації та комунікацій з громадкістю Секретаріату КМУ Татаренку Володимиру Борисовичу за організацію та проведення екскурсії.

Анна Ярош,
доцент кафедри кормовиробництва,
меліорації і метеорології,
Тарас Малаховський,
студент 4 групи 3 курсу
агробіологічного факультету


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook