Відвідання ХХVІІ Міжнародної конференції «Сучасні проблеми землеробської механіки»

19 жовтня 2016, 13:37

ХХVІІ Міжнародна конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки»

 

17 жовтня наукова спільнота відзначає 116 роковини з дня народження видатного вченого у галузі землеробської механіки Петра Мефодійовича Василенка. Традиційно в цей день проводиться наукова конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки», яка в цьому році відбулась 17-18 жовтня в Сумському національному аграрному університеті.

В роботі конференції взяли участь вчені Політехніки Свентокржинської в Кельцях (Польша), Сільськогосподарського університету Грузії, Білоруського національного технічного університету, Міністерства освіти і науки України, Академії аграрних наук України, Сумської ОДА, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Таврійського державного агротехнологічного університету, Вінницького національного аграрного університету, Національного автомобільно-дорожнього університету, Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Миколаївського політехнічного університету, Житомирського національного агроекологічного університету, представники Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі, ТОВ «Юпітер 9 Агросервіс», UkrFarming, професорсько-викладацький склад і аспіранти Сумського національного аграрного університету серед яких 2 академіка, 4 член-кореспондента Національної академії аграрних наук України та 23 доктори наук.

http://www.sau.sumy.ua/images/new_dir_images/2016/10/19_01.jpg

Наш університет представляла група науковців факультету конструювання та дизайну, механіко-технологічного факультету та ННІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, які прийняли участь у роботі пленарного та секційних засідань конференції.

C:\Users\Пользователь\Desktop\На сайт\IMG_0951.JPG

На відкритті конференції з вітальним словом виступив академік НААН України, доктор с.-г. наук, професор, ректор Сумського національного аграрного університету Ладика Володимир Іванович.

У роботі пленарного засідання конференції від нашого вишу прийняв участь Дмитро Григорович Войтюк, який розповів про життєвий шлях Петра Мефодійовича Василенка. Генадій Анатолійович Голуб у своєму виступі на пленарному засіданні розкрив механіко-технологічні основи виробництва органічної продукції та енергетичної автономності агроекосистем. Професор Сергій Федорович Пилипака розповів присутнім про наукові досягнення кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну НУБіП України. Загалом спектр питань, які були обговорені на конференції був достатньо широким: це і використання ресурсоощадних технологій в АПК України і шляхи становлення вітчизняного сільськогосподарського машинобудування і технічне забезпечення агропромислового виробництва та інші. Обговорювалися і проблеми у вищій освіті, зокрема, мова йшла про підготовку стандартів вищої освіти зі спеціальності «Агроінженерія».

C:\Users\Пользователь\Desktop\На сайт\IMG_0955.JPG

 

На заключному пленарному засіданні було оголошено, що XVIII Міжнародна наукова конференція «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ЗЕМЛЕРОБСЬКОЇ МЕХАНІКИ», присвячена 117-й річниці з дня народження академіка Петра Мефодійовича Василенка, буде проходити на базі Подільського державного аграрно-технічного університету.

Заступник декана з наукової роботи

факультету конструювання та дизайну

Юрій Ромасевич

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook