Кооперація - основа успіху!

6 жовтня 2016 року

5 жовтня 2016 року відбулось розширене засідання наукового гуртка кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського за участю Зиновія Свереди, доктора соціальної економіки, доцента Папського Григоріанського університету (Рим, Італія), Президента Українського Кооперативного Альянсу (УКА), директора Ради кооперації у регіоні Венето Девід Маркіорі (Італія) щодо кооперативного руху як відродження та розвитку сільських територій в Україні.

Тема «Криза та реформа в Україні після революції гідності. Кооперація: освіта та творчість» викликала неабияку зацікавленість як студентської аудиторії, так і гостей засідання – членів кафедри та деканату.

Розкрито питання передумов зародження кооперації, принципів її діяльності, представлено сучасний стан кооперативного руху на прикладі Хмельницької області. Обговорено актуальність і необхідність поширення кооперативного руху в аграрній сфері України, в т.ч. як  практичного засобу соціальної, фінансової й економічної децентралізації.

Висвітлено місію, стратегію та напрямки та результати діяльності Першого національного аграрного кооперативу (ПНАК) – добровільного об’єднання одноосібників і малих фермерів. Представлено та охарактеризовано діючі програми 2016 ПНАК, наприклад, із заготівлі молока – Програма «Біле золото», у сфері тваринництва – Програма «Подвійний прибуток від корови»,  у сфері рослинництва – Програма «Вирощуй гроші на городі», у сфері споживчої кооперації  - Програма «Свій до свого» тощо.

Проведене засідання наукового гуртка за участю Президента УКА викликало значний інтерес серед присутніх в аудиторії, було високо оцінено як студентами, так і викладачами.

 

Марія Володимирівна Петер,

асистент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С.Завадського,

координатор


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook