Лекція Анатолія Швиденка: глобальні зміни і сучасні тенденції світового лісівництва

5 жовтня 2016 року

     60 років тому, молодим і юним Анатолій Швиденко був студентом лісогосподарського факультету Української сільськогосподарської академії (нині НУБіП України), а сьогодні, відомим на весь світ ученим. Анатолій Зіновійович провів в alma mater лекцію для студентів й аспірантів ННІ лісового і садово-паркового господарства. Почесний професор НУБіП України Анатолій Швиденко вже понад два десятиліття працює у Міжнародному інституті прикладного системного аналізу (Австрія), проте ніколи не розривав наукового зв’язку з НУБіП України. Лише за останнє десятиліття, завдяки його сприяння, університет був учасником багатьох міжнародних проектів, а когорта молодих вчених-лісівників пройшла стажування у Міжнародному інституті прикладного системного аналізу (International Institute for Applied Systems Analysis, IIASA).

     

     Теперішній візит до України Анатолія Швиденка пов'язаний з науковою ініціативою визначення вразливості рівнинних лісів до змін клімату. Вирішення проблем такого рівня не під силу окремим країнам, а потребує широкого міжнародного співробітництва. 

     

    Лекція А.З. Швиденка була присвячена аналізу глобальних змін і сучасних тенденцій світового лісівництва. Лектор акцентовано звернув увагу на глобальні виклики, стале управління лісами та розповів про впровадження нової лісової стратегії в Європі. Дискусія після лекції не досягла б свого кінця якби не насичений робочий графік професора А. З. Швиденка протягом кількаденного перебування в Україні.

     

     

 

Андрій Білоус,
директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook