Ректорат: маємо вибудувати ефективну систему виховної роботи

3 жовтня 2016 року

     3 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На ньому розглянули якість навчання, господарські питання. Особлива увага – виховній роботі. І як зазначив ректор, вона не дієва, ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, на який покладено її координацію – не виконує своїх функцій, а заходи виховного спрямування проводять лише деякі факультети, хоча у всіх структурних підрозділах є відповідальний заступник. Так тривати не може і на наступному розширеному засіданні ректорату буде заслуханий звіт про роботу центру. У найближчі тижні його діяльність перевірить відповідна комісія.

     Учений секретар Оксана Барановська познайомила присутніх із планом роботи на поточний тиждень. 4 жовтня о 15-00 в аудиторії 233 корпусу №10 відбудеться зустріч керівництва університету зі старостами груп магістрів, а 5 жовтня в тій же аудиторії в той же час – зі старостами груп першого курсу. У четвер на базі навчально-дослідного господарства «Великоснітинське ім. О. Музиченка» стартує Студентська республіка. Детальніше про всі заходи читайте в анонсах на офіційному сайті університету.

     Керівники профспілкових організацій співробітників – Ростислав Тарасенко та студентів і аспірантів – Олексій Муравський проінформували про збір продуктів харчування на допомогу бійцям, які перебувають в зоні проведення АТО. До 10 жовтня профорги та голови профбюро приймають харчі довготривалого зберігання, які будуть передані на передову до Дня захисника України.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на питанні якості харчування в студентських їдальнях. Оптимальні ціни, зручне розташування та графік роботи позитивно відобразився на фінансовій ситуації служби харчування, що дає змогу поліпшувати якість і страв, і обслуговування. Ректор Станіслав Ніколаєнко дав доручення відшукати можливість розширення буфету у корпусі №1. На цьому тижні до нас завітає декан одного з факультетів Пенсильванського університету. Сподіваємося, що під час зустрічі буде відновлена співпраця з цим американським вишем. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про підготовку до опалювального сезону – пройшли повірку лічильники, перевірені запорні крани, готуюємося до навчання теплоенергетиків з управління новими теплопунктами. Відновлювальні роботи у корпусі №3 йдуть за планом. Цього тижня очікуємо завершення утеплення фасаду та завіз будматеріалів для внутрішнього оздоблення приміщень.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на процесі проходження експертизи наукових проектів, які подані на конкурс Міністерства освіти і науки України. Якість проектів, розроблених нашими науковцями, дозволяє сподіватися на збереження і збільшення обсягів фінансування наукових досліджень у 2017 році. У навчально-дослідних господарствах тривають осінньо-польові роботи – триває збір кукурудзи на зерно, завершується висів озимих культур. 

     Керівники структурних підрозділів доповіли про виконання доручень та планування роботи на поточний тиждень.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталію Коваленку – представити систему виховної роботи, плани роботи на найближчий період, завершити організацію обрання керівництва студентського самоврядування в гуртожитках, на факультетах і в ННІ. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – активізувати діяльність навчально-науково-виробничих центрів з практичної підготовки та внести пропозиції щодо стажування в них викладачів. Валерію Іщенку та Вадиму Ткачуку – вести жорсткий контроль за витратою енергоносіїв та енергозбереженням.

     Ректорат розглянув також й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook