Факультет інформаційних технологій успішно провів ІI етап Всеукраїнської олімпіади з програмування

19 вересня 2016 року

     16-18 вересня на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбулася чверть фіналу студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest), що є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою і викликає величезний інтерес серед студентів, які спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами(http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java. А от користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

     Перемога у фіналі всеукраїнської олімпіади є путівкою для участі у фіналі всесвітньої олімпіади з програмування.
     Перед стартом учасників олімпіади привітали проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та декан факультету Олена Глазунова.

     Цього року вперше НУБіП України приймав учасників олімпіади в розширеному форматі. В майстерності створення ефективних програм на базі обраних алгоритмів змагалися учасники із 4 областей (Київська, Житомирська, Чернігівська та Сумська), 20 навчальних закладів,41 команда. 
     Команда волонтерів – студенти факультету інформаційних технологій – допомагали учасникам олімпіади облаштувати робоче місце.

     Усім учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності, що забезпечило рівні умови роботи. 

     

     

     

     

     

     Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на екскурсію мальовничими куточками НУБіП. Втомлені і задоволені олімпійці прогулялися ботанічним садом НУБіП, побували в аудиторії під відкритим небом і прибули до навчального корпусу №1 на офіційне оголошення результатів олімпіади.

   

 

     В першу трійку переможців увійшли команди з Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Від НУБіП України в третій етап пройшли дві команди. Команда Timeless (Мазуренко Данііл, Трохименко Віктор, Яременко Микола, тренер Голуб Б.Л.) виборола путівку в першу групу, яка буде змагатися в третьому етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування, тобто півфіналі світової студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС. Команда ShortCircuit (Засядько Павло, Богоміл Антон, Батечко Богдан, тренер Ткаченко О.М.) вийшла в другу групу – фінал української першості. Варто відзначити, що наші команди були кращі в категорії природничих університетів.

     

     

     

     

     Всі команди отримали сертифікати учасників ІI етапу Всеукраїнської олімпіади з програмування. Сертифікати учасників олімпіади отримали також команди школярів, які брали участь в олімпіаді поза конкурсом.

     Організаційний комітет Олімпіади (з права на ліво): завідувач кафедри комп’ютерних наук к.т.н., Голуб Б.Л., асистент кафедри комп’ютерних наук Баранова Т.А., декан факультету д.пед.н. Глазунова О.Г., асистент кафедри комп’ютерних наук Панкратьєв В.О., заступник декана з навчальної і виховної роботи к.е.н. Клименко Н.А., заступник декана з наукової та інноваційної роботи к.т.н. Ткаченко О.М., доцент кафедри комп’ютерних наук к.т.н. Ясенова І.С., асистент кафедри комп’ютерних наук Ящук Д.Ю., ): в.о. завідувача кафедри комп'ютерних систем і мереж к.пед.н. Касаткін Д.Ю., асистент кафедри комп'ютерних систем і мереж к.пед.н. Блозва А.І., асистент кафедри комп'ютерних систем і мереж к.т.н. Іванник Ю.Ю.

Ірина Ясенова,
доцент кафедри комп’ютерних наук  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook