На виїзному засіданні директорату ННІ лісового і садово-паркового господарства на базі Боярської лісової дослідної станції визначені шляхи поліпшення співпраці

6 липня 2016 року

     5 липня 2016 року дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства та завідувачі кафедр провели виїзне засідання директорату на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» з метою координації роботи та налагодження більш тісної співпраці.
     Колег з інституту на центральній садибі зустрічали директор ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» А.І. Карпук, головний лісничий О.В. Шевчук, заступник директора з наукової роботи О.В. Морозюк.

    Присутні ознайомилися з структурою дослідної станції, діяльністю наукової частини, обговорили напрями покращення співробітництва на науковій ниві та у виробництві.

     Потім провідний інженер лісового господарства О.М. Іванцов продемонстрував можливості використання безпілотного літального апарату DJI Phantom 3 Profesional при веденні лісового господарства та оперативного контролю при тушінні лісових пожеж.

     Далі гості мали можливість ознайомитися з системою відеоспостереження на лісовій пожежній станції, яка дозволяє оперативно реагувати на виникнення лісових пожеж, встановлювати точне місце виникнення та координувати діяльність пожежних автомобілів.

     Директор ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» А.І. Карпук провів екскурсію по Боярському деревообробному цеху, який нині активно реконструюють та оснащують сучасним деревообробним обладнанням.

     А потім завідувачі кафедри мали змогу відвідати дослідні об’єкти ННІ лісового і садово-паркового господарства у лісових масивах Боярської лісової дослідної станції. Першою зупинкою став Жорнівський парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, який розташований на базі Боярського лісництва. Кафедра ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва досліджує історію його створення та розвитку, а також надає пропозиції щодо реконструкції парку-пам’ятки.

     Завідувач кафедри лісової таксації та лісовпорядкування О.А. Гірс представив постійну пробну площу кафедри, де досліджують продуктивність еталонних деревостанів сосни звичайної. Нині це найстаріше природне соснове насадження на території Київської області, вік якого становить 198 років.

     Завідувач кафедри лісовідновлення та лісорозведення В.М. Маурер показав постійну пробну площу кафедри, де співробітники кафедри та лісової охорони Боярської ЛДС вивчають можливості появи природного поновлення сосни звичайної в умовах свіжої судіброви та його збереження.

     В. о. завідувача кафедри лісівництва С.Є. Сендонін презентував постійну пробну площу кафедри, де досліджують особливості застосування різних способів та інтенсивностей рубок догляду, а також їх вплив на формування соснових деревостанів.

     Завершилась захоплююча екскурсія відвідуванням Дзвінківського навчально-науково-виробничого центру, де гостей зустрічав начальник Дзвінківського лісозаготівельного комплексу В.І. Невмержицький. Гості відвідали відремонтовані, обладнанні сучасними меблями та мультимедійними засобами аудиторії, де студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства проходять практичне навчання, навчально-наукову лабораторії кафедри технології лісогосподарського виробництва, спортивний майданчик та виробничі приміщення.

     Виїзне засідання директорату ННІ лісового і садово-паркового господарства на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» пройшло недарма: в кожній галузі є свої проблеми та перспективи розвитку, але долаються вони спільними зусиллями. Для завідувачів кафедр це чудова нагода визначення пріоритетних напрямів для подальшої плідної співпраці з наукою та виробництвом.


Ольга Морозюк,
заступник директора з наукової роботи
ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook