Уряд виділив 22 мільйони гривень на відбудову третього корпусу університету

24 червня 2016 року

 24 червня 2016 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням виділив Національному університету біоресурсів і природокористування України більше 22 мільйонів гривень на відбудову третього навчального корпусу.

 
Нагадаємо, що у жовтні 2013 року при нез’ясованих обставинах згорів адміністративний корпус №3 нашого університету. Загальна сума збитків, нанесена пожежею, складає більше 36 мільйонів гривень. До сьогоднішнього дня слідство не встановило винуватців і причини пожежі. До серпня 2014 року ніяких дій з відновлення приміщення не проводилося.
 
З приходом нового ректора розпочалися роботи з відбудови корпусу. У 2014 році був розроблений проект даху корпусу і вже у 2015 році він був встановлений. Більше, ніж 5 мільйонів гривень для цих робіт були зібрані спонсорами, благодійниками і випускниками університету. 
 
Паралельно тривала робота з проектування відновлення всього корпусу. За 2015 рік при активній участі ректорату було виконано робіт на 15 мільйонів гривень – вимощена підлога, змонтовані системи опалення, вентиляції, електричні та комп’ютерні мережі тощо. Роботи в корпусі не припинялися – університет своїми силами, залучивши студентів, продовжував його відновлення.
 
Наразі залишається провести найоб’ємніші і найскладніші – оздоблювальні роботи. Незважаючи на військові дії на сході України, складну фінансово-економічну ситуацію, Уряд пішов на зустріч університету. Перед колективом стоїть завдання, щоб вже в цьому році корпус був введений в експлуатацію.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook