Скорбота за видатним вченим

16 червня 2016 року
Інститут овочівництва і баштанництва

Скорбота за видатним вченим

08 червня 2016 року на 87 році пішов із життя Герольд Леонідович Бондаренко, який з 1969 до 1994 року працював директором Інституту овочівництва і баштанництва Української академії аграрних наук.

Це був період, коли вирішувалися важливі завдання державного масштабу в галузі сільського господарства, які були викликані необхідністю перебудови її організаційно-економічних основ. Як талановитий керівник і здібний організатор Г.Л.Бондаренко сприяв тому, що установа під його керуванням набула статусу високого наукового рівня, стала центром вітчизняної науки з овочівництва не тільки в Україні, а й за її межами. За період його керівництва в установі створюються більше 120 сортів і гібридів овочевих і баштанних культур, які на сьогодні є брендами, а багато з них отримали світове визнання; розроблені і впроваджені у виробництво інтенсивні і природоохоронні технології виробництва овочевої продукції.

За вклад у розвиток вітчизняної науки і аграрного сектору Г.Л. Бондаренка нагороджено двома орденами «Знак пошани», орденом «Дружба народів», двома медалями, почесними грамотами, у тому числі «Почесною відзнакою УААН», йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Мерефа».

Колектив кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України глибоко сумує і висловлює співчуття рідним, близьким, колегам та усім хто знав відомого вченого Герольда Леонідовича Бондаренка.

Світла пам'ять про Герольда Леонідовича залишиться в наших серцях назавжди. Вічна йому пам'ять.

З  глибоким сумом

колектив кафедри овочівництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook