Кафедра військової підготовки святкує своє 90-річчя

27 травня 2016 року

     27 травня 2016 року кафедра військової підготовки святкує своє 90-річчя. Урочисті заходи з цієї нагоди зібрали колектив кафедри, багатьох її випускників, студентів 9 навчальних і курсантського взводу, численних гостей.

 

     Військова підготовка в університеті бере свій початок з 1926 року, зазначив завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов. Саме тоді у Київському ветеринарно-зоотехнічному інституті було започатковано викладання військової підготовки. За роки існування в стінах нашого військового навчального підрозділу підготовано більше 45 тисяч офіцерів запасу і кадру. Багато з них відзначені державними нагородами.

     Випускники кафедри продовжують славні традиції фронтовиків і ветеранів, беручи участь в антитерористичній операції. Так само, як і два наших викладачі – Сергій Розенфельд і Андрій Цуріков, які добровільно пішли захищати Батьківщину і сьогодні виконують свій обов’язок в зоні АТО. Пам’ятаємо наших випускників, які віддали своє життя за Україну, – Андрія Моругого, Олександра Марчука, Олександра Піддубнного, Петра Шемчука, Устима Голоднюка.

     У нашому університеті підготовку фахівців ми не відділяємо від служіння Батьківщині, наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко. Краще вкласти кошти у підготовку офіцерів, ніж втрачати потім набагато цінніше – людські життя. Кафедра військової підготовки виховала багато офіцерів, які почерпнули тут знання, зрозуміли, що таке справжній патріотизм. Ця підготовка пішла на користь і кожному її випускнику, і всій нашій країні. Тож ректор побажав колективу зберегти і примножити ці здобутки і висловив впевненість, що їхня робота дуже потрібна Збройним Силам України, адже запорука миру – гарно підготовлена, обороноздатна армія.

     З 90-річчям колектив кафедри вітали численні гості – представники міністерств оборони, освіти і науки, Генерального штабу, командування Сухопутних військ ЗСУ, органів військового управління – замовників на підготовку офіцерів запасу, Київської міської і Голосіївської районної державних адміністрацій.

     

     

     З нагоди свята відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани» нагороджені Леонід Березовський, Анатолій Радченко, Олександр Максименко, подякамиВолодимир Броварський, Андрій Дишлевський, Сергій Коваленко.

     

Изображение     

     

     

     Від імені ветеранів виступив колишній начальник циклу ветеринарної підготовки полковник Григорій Габелок, а від випускників – заступник командира батальйону 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ Максим Максименко.

   

     

Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook