Делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів представила університет на міжнародній конференції з біорізноманіття генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин в м. Байсогала (Литовська Республіка)

23 травня 2016 року

     Збереження біорізноманіття сільськогосподарських тварин знаходиться в центрі уваги науковців протягом останніх 30 років. З інтенсивним розвитком міжнародної торгівлі та поглибленням процесів глобалізації, які спричинили уніфікацію технологій виробництва сільськогосподарської продукції практично в усіх регіонах світу, процесс зменшення кількості порід тварин набув критичного розмаху. 
     Для запобігання подальшому поглибленню зазначеної проблеми в 1992 році в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) підписано Конвенцію з захисту біологічного різноманіття, до якої долучилась також Україна, взявши зобов’язання виконувати положення конвенції та інформувати світове суспільство щодо власних заходів.

     Питанням координації діяльності зізбереження та раціонального використання генетичних ресурсів у тваринництві булла присвячена Міжнародна конференція «Біорізноманіття генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин та його значення для балансу екосистеми», що пройшла в м. Байсогала (Литовська Республіка) в Інституті тваринництва 19-20 травня.

     У конференції взяли участь представники з Польщі, Білорусі, Литви, Естонії, Латвії та України. Наш університет представляли декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрій Гетя та доцент цієї ж кафедри Ірина Супрун.

     Під час проведення конференції обговорені питання застосування новітніх методик ex-situ консервування, перспективи залучення генетично-молекулярних підходів до характеристики генетичних ресурсів, ефективність транскордонної співпраці та інші. Учасники конференції також ознайомилися з лабораторіями інституту та відвідали виставку тварин локальних порід. Українська делегація ознайомила колег з станом вітчизняних генетичних ресурсів та взяла участь в портерній сесії.

 

Ірина Супрун,
доцент кафедри генетики, розведення
та біотехнології тварин
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook