Майстер-клас зі щеплення хвойних культиварів для студентів ННІ лісового та садово-паркового господарства

3 травня 2016 року

     На навчально-дослідному розсаднику кафедри лісовідновлення та лісорозведення викладачі провели майстер-клас «Особливості щеплення шпилькових видів (на прикладі культиварів ялини)».

     Своїми секретами з досвіду щеплення ділилися старший науковий співробітник Національного ботанічного саду ім. М. Гришка НАН України, кандидат біологічних наук, послідовниця доктора наук В.Б. Логгінова, а в минулому дипломниця кафедри Ольга Похильченко.

    Майстер-клас розпочався з теоретичного вступу, який відбувся у 102 аудиторії першого навчального корпусу. У своїй презентації Ольга Похильченко зупинилася на біологічних і анатомо-морфологічних особливостях родів родини Соснові (Pinacea), які слід враховувати під час щеплення.

     Після цього учасники майстер-класу, а це майже 50 осіб, перебазувалися на розсадник, де всі мали змогу спочатку познайомитися з технікою проведення операцій зі щеплення на ялину звичайну її декоративних форм, а потім і опанували практичні навички.

     У кращого фахівця України зі щеплення для кожного з учасників майстер-класу знайшлися методичні поради до виконання робіт із трансплантації живців декоративних форм на підщепи ялини звичайної. Вражала зацікавленість учасників в опануванні секретів щеплення, про що свідчила велика кількість запитань.

     Учасники майстер-класу через два тижні будуть проводити інвентаризацію приживлюваності прищеп.

     До зустрічі на розсаднику кафедри лісовідновлення та лісорозведення!

 

Доц. Бобошко-Бардин І.М.,

проф. Маурер В.М.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook