На засіданні бібліотечної ради НУБіП України обговорено питання наповнення та використання електронної бібліотеки, доступу до наукометричних баз даних та передплати фахових періодичних видань на ІІ півріччя 2016 р.

14 квітня 2016, 15:38

13 квітня цього року відбулось перше засідання бібліотечної ради НУБіП України під головуванням проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

На засіданні обговорено низку актуальних питань, зокрема стан наповнення та використання електронної бібліотеки, адже лише за півроку існування такого ресурсу користувачами було здійснено 5352 скачування необхідних навчально-методичних чи наукових видань з локальної мережі університету. Крім цього, було розглянуто і «Положення про електронну бібліотеку НУБіП України», що підготували бібліотечні працівники.

 

 

Важливим на сьогодні є і забезпечення доступу до міжнародних наукометричних баз даних, адже завдяки участі університету у консорціумі е-verum, було відкрито тестовий безкоштовний доступ до бази даних Web of Science до 29 лютого 2016 р., якою, згідно статистики, скористались 314 користувачів нашого університету. Однак ця база даних не є повнотекстовою, тож особливу увагу слід звертати і на інші ресурси, зокрема на базу даних EBSCO, що містить понад 6 тисяч наукових журналів, більшість із яких – повнотекстові, а доступ до неї можливий з локальної мережі університету.

 

 

Інші питання, що були розглянуті на засіданні бібліотечної ради – це робота філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 12. Слід сказати, що фонд філії становить 48735 одиниць зберігання (це книги, періодичні видання, збірники конференцій, начально-методична література), до послуг користувачів є абонемент з видачі навчальної літератури, читальний зал на 100 посадкових місць, вільний доступ до мережі Інтернет та Wi-Fi.

Кількість зареєстрованих читачів серед студентів факультету ветеринарної медицини  всього складає 1170 осіб (це 99,2 % від загальної кількості студентів), з яких 205 студентів І курсу (95,8 % від загальної кількості першокурсників).

 

 

Наприкінці засідання його учасники розглянули перелік фахових періодичних видань для передплати на друге півріччя 2016 р.

Загалом, щороку з метою забезпечення навчально-виховного та наукового процесів в університеті наукова бібліотека передплачує понад 100 назв періодичних видань.

Кіщак Тетяна,

директор наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook