НУБіП України поглиблює співпрацю з провідними вітчизняними біржами

25 березня 2016 року

     За ініціативою кафедри біржової діяльності економічного факультету 24 березня 2016 року відбулась зустріч з Олегом Ткаченком – Головою правління ПАТ "Українська біржа", яка є основним центром ліквідності ринку акцій та похідних інструментів в Україні. 

     Українська біржа займає лідируючі позиції на фондовому ринку, завдяки використанню нових технологій електронної торгівлі та біржових інструментів. Одна з найперспективніших вітчизняних фондових бірж тривалий час забезпечує підтримку освітніх проектів, серед яких найуспішнішим став Всеукраїнський конкурс «Біржова універсіада» на визначення кращих торгівців цінними паперами серед студентів вищих навчальних закладів.


 

     У ході зустрічі Олега Ткаченка з проректором з навчальної та виховної роботи Сергієм Квашою, деканом економічного факультету Анатолієм Дібровою та виконуючим обов’язки завідувача кафедри біржової діяльності Миколою Солодким були обговорені напрями поглиблення співробітництва між НУБіП України та Українською біржою. Присутні обговорили подальші кроки щодо підвищення рівня підготовки студентів нової спеціальності «Біржова діяльність», зокрема щодо надання матеріально-технічної та методичної допомоги у підвищенні якості навчального процесу, забезпечення базою практики з можливим подальшим працевлаштуванням, проведення спільних семінарів і практичних тренінгів, участі біржових фахівців у проведенні навчального процесу.

     У рамках запланованого візиту Олега Ткаченка до нашого університету відбулась зустріч зі студентами економічного факультету ОС «Магістр» спеціальності «Біржова діяльність» та ОС «Бакалавр» напрямів підготовки «Фінанси і кредит», «Облік і аудит», які виявляють зацікавленість у сфері біржової торгівлі на ринку цінних паперів.


 

     У своєму виступі Олег Ткаченко пригадав свої роки навчання у нашому університеті на економічному факультеті, який він закінчив за фахом «Економічна кібернетика» і навів основні правила досягнення практичного успіху у житті. Він надав поради щодо реальних прикладів і життєвих ситуацій, що викликало неабияку цікавість у студентів. Серед присутніх, магістри спеціальності «Біржова діяльність» Скопінська Жанна, Благодатний Андрій та бакалавр напряму підготовки «Фінанси і кредит» Кройтор Артем поставили актуальні питання щодо проблем та перспектив розвитку вітчизняного біржового фондового ринку, кваліфікований рівень яких відмітив О. Ткаченко.
 

     Конструктивна дискусія, за участю викладачів кафедри біржової діяльності та студентів, відбулась щодо реформування законодавчого регулювання біржового ринку, удосконалення інфраструктури фондового ринку, впровадження нових біржових інструментів та можливості залучення до процесів світових біржових технологій і інструментів. 


 

     На завершення зустрічі студенти подякували Олегу Ткаченку за відверту і цікаву бесіду. Необхідно зазначити, що кафедра біржової діяльності планує у найближчий час провести серію зустрічей з представниками фондового і товарного біржового ринку, успішними випускниками кафедри та майбутніми роботодавцями. Крім того, з метою поширення практичного досвіду та популяризації біржової торгівлі у квітні 2016 року передбачено проведення безкоштовних курсів для усіх бажаючих студентів нашого університету.

Валентина Яворська
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook