На ректораті розглянуті проблеми енергозбереження та підготовка до посівної кампанії

21 березня 2016 року

     21 березня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник вишу зупинився на проблемі економного витрачання енергоресурсів, ощадливого споживання води. Підвищеного контролю потребує використання електрики, оскільки її вартість знову зросла, наголосив він.

     Далі перейшли до розгляду подій і завдань, які стоять перед університетом на поточному тижні.
     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша навів аналіз проведеної профорієнтаційної роботи. Про її активність свідчать численні повідомлення на інтернет сторінках кафедр, факультетів та ННІ. Наразі готуються презентаційні відеосюжети, присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка, конкурсу «Краса НУБіП – 2016» та загальна відеопрезентація університету. За словами проректора, студентська збірна з футзалу пробилася до півфіналу першості столиці, а викладачі університету стали кращими в настільному тенісі серед колег Голосіївського району. Як повідомив Сергій Кваша, на наступному розширеному засіданні ректорату 29 березня заслуховуватимуться звіти двох кафедр ННІ лісового та садово-паркового господарства.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило доповів про результати наради із заступниками деканів і директорів щодо організації загонів Студентської варти в усіх структурних підрозділах. Також вивчено досвід реорганізації студентського санаторію-профілакторію в університетах столиці, на основі якого розроблятиметься алгоритм реформування нашого підрозділу.

     Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на порядку присвоєння вчених звань. За її словами, секретаріатом вченої ради розроблений проект положення, в якому уточнюються деякі норми. Зокрема, зараховуватиметься будь-який термін міжнародного стажування, кількість публікацій у вітчизняних фахових виданнях залишиться такою, як і зараз. Проект буде розісланий в деканати і дирекції для обговорення та внесення пропозицій.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт. Так, завершується ремонт у гуртожитку №2, заміна покрівлі на корпусі №12, триває розробка проектів автоматизованих теплопунктів у навчальних корпусах.

     

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, навчального відділу – Оксана Зазимко, планово-фінансового відділу – Наталія Дробот, відділу кадрів – Валентина Шаповал, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін поінформував про підготовку до весняно-польових робіт в навчально-дослідних господарствах. Вже закуплені в потрібній кількості насіння, добрива, засоби захисту, паливо. Проведені відповідні навчання з головними спеціалістами господарств. Основний акцент зроблено на необхідності безпосереднього залучення студентів до проходження практик саме під час посівної кампанії. На контролі першого проректора – ліцензування наукових спеціальностей.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Оксані Барановській контролювати підготовку до засідань ректорату та вченої ради, Володимиру Отченашку – проведення наукових конференцій, Сергію Кваші – якість навчального процесу, Ігорю Ібатулліну – провести незалежний моніторинг використання енергоресурсів. 

     На засіданні були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook