Семінар деканів та їх заступників ВНЗ України

9 лютого 2016, 23:01
Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів „Агроосвіта”

 Активна участь представників факультету тваринництва та водних біоресурсів у семінарі деканів та заступників деканів  факультетів технології виробництва і переробки продукції тваринництва ВНЗ України

    9 лютого на базі Державної установи „Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів „Агроосвіта” відбувся семінар деканів та їх заступників ВНЗ України, де навчаються студенти за напрямом підготовки «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура». Від факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України представляли декан факультету Вадим Кондратюк та його заступники Руслан Кононенко та Сергій Грищенко.

     Вадим Миколайович зробив доповідь на тему: «Система підготовки фахівців по тваринництву в університетах країн Європи і США», в якій ґрунтовно були висвітлені усі складові підготовки спеціалістів даної галузі сільського господарства. Зокрема, було проаналізовано підходи та навчальні плани підготовки фахівців університету штату Айова, Берлінського університету ім. Гумбольта, Менделівського університету м. Брно (Чехія) та Білоруської сільськогосподарської академії. З урахуванням цього досвіду, як зазначив декан, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України було оптимізовано навчальні плани підготовки бакалаврів і магістрів. 

      Доповідь виявила неабиякий інтерес серед присутніх представників вищих навчальних аграрних закладів усієї країни, які жваво долучились до обговорення питань підготовки фахівців тваринництва. Усі вчені були схвальні в тому, що Україна є аграрною країною і її майбутнє залежить від якісної підготовки студентів-аграріїв, для забезпечення якої і варто плідно працювати. 

 

 

 

 

Сергій Грищенко,

заступник декана факультету

тваринництва та водних біоресурсів

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook