Звіт декана про роботу факультету у 2015 році було затверджено Конференцією трудового колективу юридичного факультету

8 лютого 2016 року

 5 лютого за участю проректорів на юридичному факультеті відбулася Конференція трудового колективу юридичного факультету, на якій заслухали звіт про діяльність юридичного факультету за 2015 рік та обрали кандидатів для участі в Конференції трудового колективу НУБіП України.


Роботу конференції розпочала голова профспілки юридичного факультету Ірина Андрушко, з обрання мандатної комісії та членів президії. Далі до слова запросили декана юридичного факультету Олену Яру, яка представила звіт юридичного факультету за 2015 рік.
 Презентувавши діяльність факультету Олена Яра більш детально зупинилася на проблемах та перспективах на 2016 рік.


  У 2015 році науковці факультету зіткнулися з наступною проблемою жоден із поданих проектів наково-дослідних робіт на конкурс МОН, які були сформовані відповідно до стратегічних спектрів досліджень існуючих у світовому науковому просторі, не пройшли конкурсного відбору. Завданням науковців, які працювали над проектами, у 2016 році удосконалити їх та знову прийняти участь у відповідному конкурсу. Кількість проектів свідчить про те, що факультет активно працює в цьому напрямку.


  Виходячи з кількості виданих наукових на навчально-методичних праць, можна відзначити позитивну динаміку, не зважаючи на те, що факультетом було обрано курс на якість навчальних матеріалів, а не на кількість. Проблема яка вочевидь постає перед НПП факультету це збільшення кількості публікацій у журналах які включені до світових баз даних. Оскільки публікації юридичного профілю не є цікавими та новаторськими для світового товариства, та досить коштовні для видання, саме тому пропонується згуртовуватися з іншими спеціалістами для написання відповідних наукових публікацій.
Одним із пріоритиетних напрямів розвитку факультету - це покращення якості освіти, а дзеркальним відображенням покращення якості є досягнення наших студентів в предметних олімпіадах різного рівня, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Саме на цій роботі пропонується зосередитися науково-педагогічним працівникам. Кількість студентів – призерів 2-го етапу всеукраїнських олімпіад є одним із критеріїв надання ВНЗ статусу національного.
В оговорені прийняли участь завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, професор Ладиченко В.В. та завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука, професор Єрмоленко В.М., які високо оцінили доповідь декана, висловили готовність слідувати у діяльності усіх структурних підрозділів факультету, тим напрямам роботи, які були окреслені керівництвом на наступний рік, а також запропонували схавалити звіт про діяльність факультету декана Олени Ярої.


  Згодом до слова запросили куратора юридичного факультету проректора Валерія Іщенка, який зупинився на основних питаннях господарської роботи, що проводиться в університеті та закцентував увагу присутніх на необхідності дотримання критеріїв національного та дослідницького університету.
Завершуючи Олена Яра відзначила, що проведена у 2015 році робота – це заслуга як керівництва університету так і всього колективу - студентського та професорсько-викладацького.


Звіт декана про роботу факультету у 2015 році було затверджено Конференцією трудового колективу юридичного факультету, крім того були обрані делегати від юридичного факультету на конференцію трудового колективу.

 

Заступник декана юридичного факультету

Олена Улютіна

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook