Навчальні плани гуманітаріїв відповідність вимогам часу

28 січня 2016 року

Гуманітарно-педагогічний факультет 2015 року взяв курс на покращення якості навчання, надання освітніх і наукових послуг, а отже, підвищення рівня підготовки професійно компетентних, освічених людей. Одним із етапів цього процесу є удосконалення робочих навчальних планів.

26 січня 2016 року відбулася зустріч представників гуманітарно-педагогічного факультету з начальником навчального відділу Оксаною Зазимко, начальником навчально-методичного відділу Ларисою Кліх і начальником відділу магістерських програм Оленою Колесніковою. Гуманітарно-педагогічний факультет представляли декан Василь Шинкарук, заступники декана Світлана Харченко, Ігор Буцик, Людмила Макодзей, завідувачі кафедр Сергій Білан, Світлана Амеліна, Микола Пригодій, Наталія Костриця, Віталій Шмаргун, Володимир Малихін, професор Ніна Тверезовська, доценти Світлана Виговська, Валентина Теслюк, Михайло Люлько.

Розпочала нараду начальник навчального відділу Оксана Зазимко, повідомивши, що основна мета - підготовка до нового навчального року, адже чинне законодавство в освіті зазнало суттєвих змін і висуває нові вимоги і до освітнього процесу, і до науково-педагогічних працівників. Вона зазначила, що колектив гуманітарно-педагогічного факультету потужний, працює продуктивно.


Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук доповів, що для роботи над удосконаленням робочих навчальних планів на факультеті було створено робочу групу, до складу якої ввійшли представники деканату, завідувачі випускових кафедр, провідні викладачі, представники ради працедавців. Обговорювані робочі навчальні плани освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» спеціальностей «Філологія (переклад)», «Соціальна робота (соціальна педагогіка)», «Науки про освіту» (педагогіка вищої школи, освітні вимірювання), «Управління навчальним закладом» складено відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», Міністерства освіти і науки України, наказів і розпоряджень ректора, вказівок і рекомендацій навчального і навчально-методичного відділів. У планах дотримано співвідношення обов’язкових і вибіркових дисциплін, введено навчальні дисципліни, що відображають галузеве спрямування університету. Декан Василь Шинкарук закцентував увагу присутніх на тому, що навчальні плани оновили, враховуючи досвід провідних навчальних закладів України, Західної Європи, США, зокрема, Київський національний лінгвістичний університет, Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова, Київський університет імені Бориса Грінченка, Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича; Університет Штату Айова (США), Берлінський університет, Університет Оулу (Фінляндія), Університет штату Арканзас (США), Університет штату Джорджія (США).

Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх наголосила на вимогах до сучасного освітнього простору університету  навчальні дисципліни навчального плану для студентів 2016 року набору повинні бути забезпечені електронними навчальними курсами. Крім того, вона загострила увагу на важливості практичної складової підготовки фахівця.

Олена Колеснікова, начальник відділу магістерських програм, зупинилася на магістерських робота. Вона нагадала присутнім, що тематику магістерських робіт потрібно щороку оновлювати, а їх переважна більшість повинні мати практичне застосування, інноваційний характер і наукову новизну.

Оксана Зазимко наголосила на важливості профорієнтаційної роботи в сучасних ринкових умовах, а освітню діяльність потрібно спрямувати на споживача  наших майбутніх абітурієнтів і випускників.

За результатами наради окреслено перспективи розвитку гуманітарно-педагогічного факультету і забезпечення якісної підготовки фахівців.

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-
педагогічного факультету

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook