Економічний факультет запроваджує в навчальний процес Автоматизовану банківську систему "Б2"

23 грудня 2015 року

     Новостворена кафедра банківської справи економічного факультету з метою підвищення ефективності навчального процесу та формування професійних знань у студентів запроваджує в навчальний процес сучасне програмне забезпечення – Автоматизовану банківську систему "Б2" (АБС Б2). Ця система призначена для комплексної автоматизації банківської діяльності та є повноцінним інструментом ведення банківського бізнесу. Сьогодні АБС Б2 функціонує майже в 40-ка банках України, що становить третину з усіх діючих банків. Серед них банки як з українським, так і з іноземним капіталом: Альфа-банк, ВТБ, Сбербанк, Міжнародний інвестиційний банк, ОТП, Кредобанк, Платінум, Промінвестбанк, ІНГ та багато інших. Використання зазначеного програмного забезпечення дозволить підвищити конкурентоспроможність нашого університету та випускати студентів з кращим рівнем професійної підготовки, що підвищить їх попит на ринку праці.

     В рамках запровадження АБС Б2 викладачі кафедри банківської справи пройшли курси щодо вивчення даного програмного забезпечення з 14 по 22 грудня 2015 р. Навчання проводилося на базі компанії CS в Київському офісі за адресою вул. Пушкінська 27. Компанія CS спеціалізується на розробці, впровадженні, комплексному супроводі й розвитку систем автоматизації для банків і страхових компаній і є розробником АБС Б2. Компанія CS є партнером корпорацій Oracle, Microsoft, IBM, HP, VMWare, Cisco, APC та Group-iB. З 2010 року CS – власник статусу Oracle Platinum Partner.

     Надалі на базі АБС Б2 кафедра планує створити навчальну лабораторію "Віртуальний банк", що дозволить наблизити практичне навчання наших студентів до виробничих вимог.

Олійник О.О.,
в.о. завідувача кафедри банківської справи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook