Законодавство ЄС: викладачі університету вивчили досвід створення системи сільськогосподарських консультацій

17 грудня 2015 року

     Із закордонного стажування повернулися доцент кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Олена Гафурова і старший викладач кафедри аграрного консалтингу та сервісу Олена Локутова. Вони взяли участь у навчальному семінарі «Передача знань і досвіду при впровадженні законодавства ЄС для створення системи сільськогосподарських консультацій та збалансованого розвитку сільських територій в Україні» в м. Рига (Латвія), що проводився з метою навчання експертів і консультантів сільськогосподарської галузі України та Латвії.

 
     Семінар, який підготовлено на базі Латвійського центру сільських консультацій та освіти, передбачав курс лекцій з означеної тематики, знайомство з досвідом роботи громадських організацій, зокрема Латвійської асоціації сільського туризму «Lauku ceļotājs», зустрічі з представниками центральних органів виконавчої влади департаменту підтримки сільського розвитку та департаменту міжнародних справ і стратегічного аналізу Міністерства землеробства Латвійської Республіки.
     Слухачі змогли безпосередньо ознайомитись із досвідом роботи сільськогосподарських товаровиробників, зокрема молокозаводу та молочного кооперативу PKS «Straupe», малого рибопереробного підприємства SIA «Krupis», а також відвідати старовинну садибу «Jaunieviņas» (1840 р.), господарі якої займаються органічним сільським господарством та сільським зеленим туризмом.
     Представники Національного університету біоресурсів і природокористування України мали змогу поспілкуватися з ректором Латвійського сільськогосподарського університету (м. Єлгава) Іреною Пілвере, яка розповіла про можливості навчання для закордонних студентів.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook