На гуманітарно-педагогічному факультеті обговорили місце України в міжнародній політиці

12 грудня 2015 року

З ініціативи кафедри історії і політології на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна в контексті міжнародної політики: історія та сучасність».  

У роботі конференції взяли участь науковці, викладачі і студенти університету, Ніжинського агротехнічного інституту, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного транспортного університету, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Загалом більше 100 учасників представили своє бачення міжнародної політики, місця і ролі в ній України. 

Виступи учасників було розподілені за напрямами: «Альтернативні вектори розвитку України на міжнародній арені (перспектива створення нових блоків та союзів)», «Україна – ЄС, Україна – NATO: специфіка взаємодії» та «Україна в міжнародній політиці: історична ретроспектива», що з огляду на сучасні події в Україні і у світі, значною мірою викликали зацікавлення і викликали жваве обговорення серед присутніх.
 
Теми «Україна і ООН», «Україна і НАТО», «Україна і Росія» викликали значний резонанс серед студентської аудиторії, причому доповідачами виступили самі студенти.
До дискусії долучилися науковці, викладачі і студенти, зокрема жваву реакцію викликала доповідь асистента кафедри історії і політології Моісєєва В.В., присвячена зв’язкам України і Куби, їх сучасній перспективі, яка переросла в обговорення цього питання з огляду на україно-російське протистояння. 
 
Зокрема піднімалося також питання відносин з країнами Близького Сходу і Південної Америки, Туреччини (сам Моісєєв В.В. був учасником воєнних дій в Афганістані, вертольотчиком, що також значною мірою стимулювало зацікавлення студентів до дискусії з приводу збитого російського літака і наслідків протистояння між Росією і Туреччиною для України). До обговорення питання долучилися завідувач кафедри історії і політології, д.і.н. Білан С.О., доцент кафедри, к.і.н. Кропивко О.М.
 
Загалом конференція пройшла у дружній, невимушеній атмосфері. Особливо слід відмітити активну участь студентів в обговоренні та дискусіях питань, які розглядалися в рамках напрямів конференції.
 
Кропивко О.М., 
кандидат історичних наук,
доцент кафедри історії і політології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook