Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Карантин та інтегрований захист рослин. Перспективи розвитку в XXI столітті»

19 листопада 2015 року

  19-20 листопада 2015 року на кафедрі інтегрованого захисту та карантину рослин факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відбулася міжнародна науково-практична конференція «Карантин та інтегрований захист рослин. Перспективи розвитку в XXI столітті», присвячена 90-річчю з дня народження професора Покозія Й.Т. Доктор біологічних наук, професор Покозій Й.Т. – провідний вчений в галузі захисту сільськогосподарських рослин від шкідників. Працював в НУБіП з 1980 по 2012 рр. на посадах завідувача та професора кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин. Учасник Великої Вітчизняної війни. Брав участь у боях за визволення Польщі, Чехословаччини, у штурмі Берліна. Нагороджений орденами та медалями, в тому числі: «За перемогу над Німеччиною», «За особисту мужність», «За відвагу». Учасникам конференції був продемонстрований фотофільм про деякі моменти з життя Йосипа Трохимовича, створений доцентом кафедри Дмитрієвою О.Є. Конференція була організована та проведена згідно з планом Міністерства аграрної політики України. В ній прийняли участь провідні науковці, представники виробництва України, викладачі, аспіранти та студенти з різних навчальних, наукових закладів України та інших держав – Польщі, Ізраїлю, Білорусі, Казахстану, Словаччини, Росії, Грузії.

  Метою проведення конференції був розгляд проблем та перспектив розвитку карантину та захисту рослин в сучасних умовах, налагодження співробітництва та обміну досвідом між науковцями та практиками різних країн. Всі учасники отримали збірники тез, дипломи за доповіді в пленарному та секційних засіданнях. Після пленарного та секційних засідань розмова про проблеми в галузі продовжилась за круглим столом. 20 листопада після роботи в секційних засіданнях для учасників конференції була організована екскурсія в Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник. Це – особливе місце, одна з найголовніших святинь православного світу, включена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Екскурсія залишила у учасників конференції незабутні враження.

   За результатами конференції ухвалено, що незважаючи на значні досягнення в захисті рослин в Україні, необхідно вдосконалювати принципи і напрями контролю шкідливих організмів на природоохоронній та економічній основі, використовуючи досвід науковців та практиків з різних країн.

Учасники конференції «Карантин та інтегрований захист рослин. Перспективи розвитку у XXI столітті», присвяченої 90-річчю з дня народження професора Покозія Й.Т.
Пленарне засідання конференції
Професор Покозій Й.Т.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook