Ректорат розглянув поточні питання діяльності університету

9 листопада 2015 року

     9 листопада відбулося чергове засідання ректорату університету. Відкриваючи його, перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про роботу делегації університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком в республіці В’єтнам, де підписано ряд важливих стратегічних угод про партнерство як з вищими навчальними закладами, так і з партнерськими організаціями щодо залучення студентів на навчання до нашого університету.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про початок перевірки факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології і агробіологічного, на базі яких буде проходити наступне засідання вченої ради університету. Головна увага – роботі викладачів, студентам, оснащенню аудиторій і використанню обладнання. Триває розробка положення про рейтинг кафедр. Оцінювати їх будуть за вісьмома блоками: перш за все, це робота завідувачів кафедр, міжнародна, наукова, навчальна діяльність та ін. Поставлене завдання до кінця тижня вирішити питання з розміщенням кафедри культурології. Розглядається пропозиція виокремити приміщення у другому навчальному корпусі. На 28 листопада заплановано провести День відкритих дверей університету. У п’ятницю, 13 листопада, об 11.30 відбудеться засідання Ради роботодавців університету, а о 13.00 - урочисте зібрання з нагоди Дня працівника сільського господарства України.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило зауважив, що відповідно до посадових інструкцій завідувачі кафедрами несуть відповідальність за стан справ на кафедрі, в тому числі і за дії викладачів. Особлива увага на цьому акцентується напередодні зимової сесії задля недопущення проявів нестатутних відносин. Потрібно також вести роз’яснювальну роботу і серед студентства, адже хабарники – і ті, хто беруть хабар, і ті, хто його дають.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до засідань ректорату та вченої ради університету. Протягом тижня на гуманітарно-педагогічному факультеті проходить тиждень української мови, тож усі бажаючи можуть відвідати тематичні заходи.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про успішне завершення перевірки Рахункової палати України. 10 листопада розпочинається серія засідань координаційної ради з питань науково-технічної діяльності, ня яких будуть заслуховуватися звіти про наукову роботу керівників НДІ. Першим звітуватиме директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергій Булигін.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко поінформувала про хід підготовки до Дня відкритих дверей. Починаючи з сьогоднішнього дня, у магістрів розпочалася сесія. Тому максимальна увага відділу і деканатів привернута її організації.

     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот повідомила про направлення звернень до Міністерства освіти і науки щодо виділення додаткового фінансування для наших відокремлених підрозділів – Немішаєвського агротехнічного, Мукачівського аграрного коледжів та Ніжинського агротехнічного інституту.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко розповів про хід перевірки університетських їдалень. Відбулася зустріч студентського активу з керівництвом служби харчування. На ній були висловлені основні пропозиції щодо поліпшення якості послуг і асортименту страв в буфетах та їдальнях.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про перевірку загальноуніверситетських кафедр. Також наголосив на тому, що 13 листопада завершується термін подачі документів для участі в конкурсі на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку університету Вадим Ткачук доповів про проведені наради зі структурними підрозділами – редакційно-видавничим відділом, службою харчування та інформаційним центром. На них були розглянуті стан справ та напрацьовані стратегічні перспективи діяльності. При цьому Вадим Анатолійович зазначив, що всі ці напрямки потребують реформування, осучаснення, підвищення якості послуг і, головне, переорієнтації на потреби студента.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтно-відновлювальних робіт у третьому корпусі – укладається підлога, змонтовані риштування для облаштування стелі, йде монтаж електричних і водогінних мереж та опалення. Щотижня проводиться моніторинг споживання води та енергоресурсів по усім об’єктам університету. Показники аналізуються і доводяться до відповідальних – для вжиття заходів щодо їх економії.

     На завершення засідання було доручено: Ігорю Ібатулліну – проконтролювати завершення збору врожаю в навчально-дослідних господарствах, Володимиру Курилу – вирішити нагальні земельні питання, Валерію Іщенку – контролювати хід робіт в третьому корпусі, Вадиму Ткачуку – вивчити можливості відкриття їдальні в 12-му корпусі, Сергію Кваші – внести пропозиції щодо оновлення складу приймальної комісії.

     Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook