Університет відзначив День захисника України

13 жовтня 2015 року

    13 жовтня відбулося урочисте зібрання з нагоди святкування Дня захисника України.

     Це нове для України свято, нова традиція. Але молодь університету сприйняла її відразу: зала була переповнена, причому переважно студентами, які з цікавістю слухали гостей і тепло вітали концертні номери творчих аматорських колективів університету.

     Ми свідки історичної події: вперше свято Покрови Пресвятої Богородиці святкується як державне і є вихідним днем, звернувся до студентів, викладачів і гостей ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

    З нагоди святкування Дня захисника України в університеті пройшла військово-патріотична естафета «Патріот НУБіП», яка показала, що юнаки і дівчата готові захищати свою вітчизну.

     НУБіП славний своїми бойовими традиціями, багато його випускників зміцнювали і зміцнюють міць та обороноздатність своєї держави, відповідають за її харчову і екологічну безпеку, природу. У всі часи вони не шкодували себе задля захисту країни: і на полях Другої світової, і в наші дні під час російської агресії.

     З нагоди свята ректорат відзначив 58 учасників Другої світової війни, АТО і тих, хто своїми силами і інтелектом служить Україні тут і зараз.

     Ректор університету вручив дипломи і кубки переможцям військово-патріотичної естафети «Патріот НУБіП».

     Голова наглядової ради університету, народний депутат України Микола Томенко насамперед привітав нових офіцерів, яким випала велика честь – поповнити склад Збройних Сил України. Та зазначив, що святкування Дня захисника України 14 жовтня має історичне обґрунтування і християнське освячення. Адже 6 грудня – то дуже невдала дата, бо цього дня монголо-татарське військо взяло Київ, а 23 лютого – день, що взагалі не має історичного обґрунтування. А 14 жовтня – це дата, яка об’єднує Україну.

     Україні потрібна контрактна армія, де до людей ставитимуться з повагою і шаною, продовжив Микола Томенко. Університет свого часу відстояв кафедру військової підготовки, і це найкраща демонстрація патріотичного виховання молоді.

     А з нагоди свята голова наглядової ради передав кафедрі військової підготовки автомат Калашнікова. 

     До вітальних слів приєднався завідувач кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов. Він зазначив, що 14 жовтня вже багато років відзначається велике християнське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Козаки споконвіку вважали Богородицю своєю захисницею, а тому незалежній Україні 14 жовтня відоме ще й як День українського козацтва. Західна Україна цього дня вшановує Українську повстанську армію. Але, починаючи з 2015 року, 14 жовтня набуло нового змісту. Віднині для всіх українців – це національне свято. Особливої ваги воно набуває сьогодні, коли точиться боротьба за незалежність і територіальну цілісність України.

     Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів і гірлянди до підніжжя університетського меморіалу.

    

     Вітаючи колектив університету, Герой України Олександр Омельченко побажав усім мирного неба над Києвом. Напередодні свята найкраще слово в цій залі – патріот. І, в першу чергу, це стосується юнаків і дівчат – нашої надії, майбутнього і гордості. Олександр Олександрович висловив упевненість, що настане час, коли на всю Європу, увесь світ гордо зазвучить: «Я – українка!», «Я – українець!». Як полковник запасу, Олександр Омельченко висловив впевненість, що невдовзі у нашій країні запанує мир, а у суспільстві - спокій. Ви обрали кращий університет у найкращому місті Європи, зазначив він. Отримуйте диплом і визначайте себе як особистість.

Завершилися урочистості музичними дарунками студентів-аматорів.

Ольга Наконечна,
Ірина Білоус

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook