Замість комфортного кабінету – окопи і бліндажі, замість геодезичних приладів – прилади нічного бачення

8 жовтня 2015 року

     Напередодні Дня захисника України на факультеті землевпорядкування відбулася зустріч із випускником Євгенієм Коваленком, якого щойно демобілізували. Він – учасник подій – розказав про зміст цього дня, про те, наскільки необхідна підтримка наших солдат.

     Женя навчався на нашому факультеті у 2003-2008 роках. Виробничу діяльність розпочав із посади інженера-землевпорядника в ДП «Черкаській науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»


     Так сталося, що замість портфеля – автомат, замість комфортного кабінету – окопи і бліндажі, замість геодезичних приладів – прилади нічного бачення. В серпні минулого року Євгеній був мобілізований. Про це дізналися згодом у випуску новин телевізійного каналу «1+1», де він дав інтерв’ю (http://tsn.ua/video/video-novini/poblizu-mariupolya-pracyuye-nadsekretniy-ukrayinskiy-pidrozdil.html).

     Навчання проходив на Яворівському військовому полігоні всього два тижні, адже за плечима мав підготовку на військовій кафедрі рідного університету. Але серед бійців, як зазначив Євгеній, були й такі, що навіть не тримали зброю в руках. Однак війна навчила всього. Служити прийшлось в 72-й окремій механізованій бригаді, що дислокувалася в районі Волновахи, Красноармійська та інших населених пунктів Донецької області.

     Демобілізували хлопця у День знань – 1 вересня. Його розповіді більше стосувалися побуту солдат, відношення жителів Донбасу до військових України, їхні політичні погляди. Бойових історій не повідав, мабуть, важко було згадувати. А на завершення зустрічі Євгеній побажав, щоби в нашій країні запанував мир, щоби рідним і близьким не прийшлося воювати. Порадив студентам вступати на військову кафедру, адже це ще одна спеціальність. Сам колись навіть не міг подумати, що знадобиться, але життя вносить свої корективи. 

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook