Участь НУБіП у Agro IT Booster Hackathon

24 вересня 2015 року
м.Тернопіль, Україна.

Днями у м. Тернопіль відбувся перший всеукраїнський Agro IT Booster Hackathon, що дає можливість відкрити для себе нову сферу - IT-рішень для аграрного сектору. Big Data, гейміфікація, поведінкові зміни, мобільні додатки - це тільки частина напрямків, де IT може і має оптимізувати роботу в аграрному секторі. Наш університет представляли студенти економічного факультет Бойченко Ірина, Бєляєва Єлізавета, Клименко Максим, Трусєєва Мар’яна та студент факультету інформаційних технологій Іванов Максим. Суддівську колегію заходу очолювали спеціалісти різних підприємств, сфер діяльності, установ та органів влади, як то: Агропродсервіс, Стартап інкубатор "Континіум", InVentureIG, eMagicOne, Digital Future, DroneUA, ТОДА тощо. Наш університет був представлений доцентами кафедри фінансів і кредиту Титарчук І.М. та Негодою Ю.В.

Слід відмітити, що захід був організований на високому рівні. Учасники та команди з досвідом в ІТ сфері та аграрній галузі презентували програмні продукти, що  дадуть можливість як малим аграріям так і великим агрохолдингам оптимізувати свою роботу та отримати прості та ефективні інструменти для вирішення поточних та стратегічних проблем. Зокрема наша студентська команда «Реформ@» презентувала продукт націлений на вирішення задач прогнозування прибутку та планування витрат аграрних підприємств. Крім нашого продукту були представлені ІТ рішення для вирішення проблем в галузі птахівництва, зношування та поломки с/г техніки, складності ведення обліку, польових вимірювань, прогнозування фінансових результатів, оперативного доступу до даних тощо. Призовий фонд в 20000 грн розділили між собою проекти FarmFactor, EasyDashboard, Петіоль.

 

Експерти оцінивши презентацію наших студентів надали слушні зауваження та рекомендації. Доведений до досконалості цей програмний продукт дасть змогу оцінити майбутній прибуток по кожній культурі, зорієнтувавши користувача на вибір наступника, враховуючи сівозміну та попередника. Тому, по приїзду в стіни рідного ВУЗу ми продовжуємо роботу над проектом, що в подальшому дозволить нам подати її на конкурс наукових робіт, який організовує Міністерство освіти і науки України.
 


Н.М. Давиденко
в.о. завідувача кафедри фінансів і кредиту

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook