Семінарське заняття для магістрів-управлінців у науковій бібліотеці

17 вересня 2015 року

     16 вересня 2015 р. у читальному залі наукової бібліотеки вперше у цьому році відбулось семінарське заняття для магістрів першого року навчання за спеціальністю «Управління навчальним закладом».
Ініціаторами проведення такого заходу були доцент кафедри методики навчання та управління навчальними закладами Людмила Макодзей та директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак.

     Основна мета проведення такого заняття – допомогти студентам у пошуку інформації для написання магістерської роботи та наукових досліджень, тож спочатку директор бібліотеки Тетяна Кіщак ознайомила присутніх із загальними вимогами щодо підготовки дипломної роботи, та наголосила, що із найкращими такими роботами можна ознайомитись у бібліотеці в інформаційно-бібліографічному відділі, де вони зберігаються.
    Лариса Сідько, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки, запропонувала до огляду фахові наукові журнали, в яких висвітлюються найактуальніші питання управління навчальним закладом, та розповіла присутнім про таблиці УДК, за якими індексуються будь-які наукові роботи, особливу увагу також було приділено ознайомленню із новими правилами бібліографічного опису списку використаних джерел до магістерської роботи.

    Однак найбільш важливим для магістрів звісно ж, була можливість ознайомлення із електронним каталогом наукової бібліотеки університету, що є основним джерелом пошуку наукової інформації, а віднедавна – і повнотекстового пошуку як наукових, так і навчальних видань. Тож студенти із неприхованою цікавістю здійснювали пошук необхідних видань та зберігали їх електронні копії.

                          

    Магістрів працівники бібліотеки навчили також користуватись сайтом та електронним каталогом найбільшої книгозбірні України – Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського.
 

Тетяна Кіщак, директор наукової бібліотеки,
Людмила Макодзей, доцент кафедри
методики навчання та управління навчальними закладами

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook