У центрі уваги науковців - мікробні біотехнології у сільському господарстві

24 липня 2015 року

 23 липня пройшло засідання бюро Президії НААН, в якому взяли участь президент НААН Ярослав Газдало, віце-президенти Анатолій Заришняк, Ануш Балян, члени бюро президії, запрошені фахівці аграрної галузі.

 
З доповіддю «Мікробні біотехнології у сільському господарстві» виступив директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН член-кореспондент НААН В.В. Волкогон. 
 
В обговоренні взяли участь завідувач кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки НУБіП України  д.с.-г.н. М.В. Патика, академік-секретар відділення рослинництва НААН О.О. Іващенко, заступник директора Інституту мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН  д.б.н. Г.О. Іутинська, академік НААН А.Л. Бойко, директор інженерно-технологічного Інституту «Біотехніка» НААН В.І. Крутякова та інші фахівці аграрної галузі, представники міністерств та відомств.
 
Так, М.В. Патика наголосив, що біотехнології отримання продукції систем рослин та мікроорганізмів стають важливими питаннями наукових досліджень в Україні. Необхідність вибору форми розвитку стратегії мікробних біотехнологій обумовлений тим, що прискорене вирішення проблем розвитку вітчизняної біотехнології являє собою складну широкомасштабну мету. А її досягнення вимагає тривалої активної орієнтованої діяльності в режимі міждисциплінарного та міжвідомчого охоплення ієрархії цілей, завдань і управлінських дій. Частка біотехнологічного продукту у національному сільському господарстві повинна складати не менш 1%, як сьогодні у розвинених країнах. 
 
Також наголошувалось на тому, що для розвитку біотехнологічного напряму потрібен перехід на якісно новий рівень з використанням молекулярно-біологічних методів досліджень. При цьому повинна набути відповідного рівня освітня діяльність, зокрема розширення програм викладання у аграрних вишах дисциплін сільськогосподарська мікробіологія та біотехнологія. 
 
Ірина Білоус
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook