За програмою подвійних дипломів у Варшавському університеті наук про життя відбувся перший захист магістерських робіт

11 липня 2015 року

     Для ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 8 липня 2015 року стало знаковою датою підведення підсумків міжнародної співпраці нашого університету і Варшавського університету наук про життя – першим і успішним захистом магістерської роботи «Застосування алгоритмів стеження з використанням ПІ-регуляторів для керування роботою геліоколекторної системи» за програмою DoubleDegree студентом нашого університету Ростиславом Баценком (наукові керівники, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Решетюк В.М. та професор Павев Обставскі від SGGW). Спільна магістерська програма була утворена шляхом поєднання двох навчальних планів магістерських спеціальностей «Електрифікація і автоматизація с.г.» і «Відновлювана енергетика» (SGGW, Польща).
     Шлях до першого захисту магістерських дипломів за міжнародною програмою подвійних дипломів потребував кропіткої роботи протягом 4 останніх років – узгодження між ВНЗ-партнерами принципів будови, створення спільної магістерської програми, її затвердження в університетах, підготовка та видання міжнародним колективом авторів навчального посібника, взаємне стажування викладачів, аспірантів та студентів, спільна організація наукових конференцій та ін.
     За розпорядженнями декана факультету інженерії продукції SGGW Томаша Нурека та директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Козирського В.В. (що передбачено спільною угодою) було створено міжнародну екзаменаційну комісію для проведення процедури захисту магістерських робіт у складі:
• Проф. Томаш Нурек, декан факультету інженерії продукції – голова комісії, SGGW;
• Проф. В. Козирський, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – рецензент, НУБІП України;
• Проф. Павев Обставскі, керівник магістерської роботи від SGGW;
• Проф. Анджей Хоховскі – рецензент,SGGW;
• Доц. В. Решетюк, керівник магістерської роботи від НУБІП України.


     Захист роботи пройшов успішно з оцінкою 4,55 (прирівнюється до оцінки «відмінно»). Екзаменаційна комісія одностайно прийняла рішення - присвоїти кваліфікаційний рівень магістра-інженера в сфері енергетики і автоматики біосистем Ростиславу Баценку та видати диплом SGGW, Польща.
     Цікавим для нас виявився процес захисту магістерської роботи, який тривав близько години. Розпочався процес захисту з отриманням студентом із бази 60 питань (охоплюють перелік всіх дисциплін програми) 2-х запитань (вибір питань здійснює комп’ютер), після отримання цих питань здійснюється представлення роботи доповіддю за підготовленою презентацією, обґрунтовується актуальність теми, аналіз досліджень у світі, представляються нормативні матеріали, результати теоретичних і експериментальних досліджень за темою та їх аналіз. Далі студент відповідає на запитання стосовно представленої роботи, а потім дає відповіді на питання, що запропонував комп’ютер. Екзаменаційна комісія під головуванням декана факультету інженерії продукції визначає і виставляє оцінку захисту роботи. Члени екзаменаційної комісії враховують всі аспекти навчання студента при виставленні оцінок – якість виконання роботи, доповідь, рівень відповідей на питання, володіння мовою. Сумарна оцінка виставляється наступним чином: ½ середнього балу навчання в магістратурі, плюс ¼ оцінки від відповіді на екзаменаційні питання, плюс ¼ оцінки магістерської роботи. В результаті отримали вищезазначену оцінку. Захист магістерської можна подивитись за цим посиланням.


     У підсумку виконання даної багатогранної міжнародної співпраці можна стверджувати – пройдені колективом ННІ і студентами всі процеси становлення програми подвійних дипломів DoubleDegree активно поліпшують якість навчального процесу і працюють на визнання достойного місця нашого університету у системі вищої освіти Європи.


    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру подяку співробітникам, які від зародження супроводжували всі процеси міжнародної співпраці і спільну навчальну програму з Варшавським університетом наук про життя – доцентам Решетюку В.М., Радьку І.П., Болботу І.М., Щербатюку В.Л. та професорам Томашу Нуреку – декану факультету інженерії продукції SGGW, Анджею Хоховскі - завідувачу кафедри SGGW.

Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження,
професор В.В. Козирський
8.07.2015 р.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook