Дарувати людям добро, або секрет успіху Дмитра Добряка

26 червня 2015 року
До 78-річчя з Дня народження завідувача кафедри управління земельними ресурсами,
доктора економічних наук, професора, член-кореспондента НААН України, заслуженого діяча науки і техніки України,
академіка Української академії наук, Української екологічної академії наук
ДОБРЯКА ДМИТРА СЕМЕНОВИЧА

Вельмишановний Дмитре Семеновичу!

     Прийміть найщиріші вітання з Днем Народження! Ви народилися у найчарівнішу пору року, у самий розквіт літа, коли природа буяє зеленню і квітами, в одному з найчарівніших місць України на Полтавщині.
     Ваш життєвий шлях не був устелений пелюстками, а навпаки, випробував Вас на міцність, загартовував у праці. Після здобуття середньої освіти Ви обрали одну з важливих і цікавих професій та у 1956 році вступили до Харківського сільськогосподарського інституту.

     Після закінчення у 1961 році землевпорядного факультету Харківського сільськогосподарського інституту Ви розпочали свою трудову діяльність у науково-дослідних інститутах із містобудування та землеустрою. З 1975 року по 1991 рік очолювали сектор з проблем землеустрою в Україні Всесоюзного науково-дослідного інституту земельних ресурсів при Раді Міністрів СРСР. Від 1991 року були заступником директора з наукової роботи Інституту землеустрою УААН, а згодом і директором Головного науково-дослідного та проектного інституту землеустрою Держкомзему України.

    

У 1996 року Ви очолили кафедру землевпорядного проектування Національного аграрного університету, а з 2006 року – кафедру управління земельними ресурсами Національного університету біоресурсів і природокористування України.


      Ви, Дмитре Семеновичу — відомий в Україні та за кордоном вчений. Результати Вашої наукової діяльності присвячені питанням розвитку і розміщення соціальної інфраструктури на селі, оптимізації використання і охорони земель, реформуванню земельних відносин. Особливе значення мають унікальні в світовій практиці наукові розробки щодо організації землекористування і сільськогосподарського виробництва в зоні впливу катастрофи на ЧАЕС. Широко відомі результати Ваших досліджень основних принципів вдосконалення землевпорядного проектування в умовах трансформування земельних відносин та посилення антропогенного навантаження на земельні ресурси, теоретичні засади, методологія і методика економічної, екологічної та соціальної оцінки землеустрою. Під Вашим керівництвом виконано значні обсяги робіт із землеустрою і охорони земельних ресурсів, роздержавлення і приватизації земель, а Ваш науковий доробок – це більше ніж 500 наукових робіт, у тому числі 25 монографій, 2 навчальних посібники.

     Хто сказав, що з роками важче працювати? Ці слова не про Вас, шановний Дмитре Семеновичу!

     За Вашого керівництва підготовлено та захищено десятки кандидатських і докторських дисертацій, але Ви і дотепер не полишаєте цю справу. Особливою Вашою заслугою є створення наукової школи із сучасного землеустрою.
     Ви навчили нас мислити, аналізувати, писати, висловлювати свої думки під час дискусії та у наукових виданнях. Ви виховали і створили колектив високо професійних людей, які з великою вдячністю до Вас у своїх серцях наполегливо працюють, здійснюючи освітню, науково-дослідницьку роботу.

    Ви енергійна, доброзичлива, завжди світла людина, що крокує упевненою ходою. Для нас Ви еталон доброти, порядності, мудрості, працелюбства.

 Допоки сонце світить з висоти,
Щебечуть птахи, зацвітають квіти,
Ми Вам життям бажаєм твердо йти,
І дням грядущим від душі радіти!

Хай щастя завжди супроводить Вас,
Людська повага й шана не минають.
І Вашу мрію й працю повсякчас
Лиш людське визнання вінчають!


З любов’ю та повагою,

Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування
та весь колектив факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook