Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК учасник 27 міжнародної виставки WORLDFOOD 2024
31 жовтня студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у супроводі викладачів мали можливість вкотре завітати на найбільшу в Україні 27-му міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WORLDFOOD 2024.
Виставка традиційно захоплює величезним асортиментом харчових продуктів, напоїв, солодощів, корисних снеків, страв швидкого приготування. Знайомство з експозицією розпочинається з алеї новинок, де представлені тренди та інновації галузі, нові продукти, напрями, ідеї.
Це одна з найбільш улюблених щорічних виставок наших студентів, де можна не тільки ознайомитися з широким асортиментом харчових продуктів, а й дізнатися про тонкощі технології їх виробництва напряму від фахівців, а також взяти участь у дегустаціях численних новинок. «Було дуже цікаво дізнатися про всі компанії які були на ярмарці WorldFood, дуже сподобались різні види ікри, сподобались оливки з цікавим смаком, у компанії Trapeza le gallette також сподобались різні сорти міні хлібців. Дякую за чудово проведений час!» – захопливо зауважив студент 2-го курсу Андрій Потемський, який на такому заході вперше.
Цьогорічна подія відзначилась великою зоною Agro2Food – це виставка технологій, обладнання, рішень для агропереробки та продовольчої індустрії, що пройшла за підтримки Мінекономіки та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Представлені технології та обладнання для переробки агросировини та продовольчої індустрії, охолодження, вентиляції та кондиціонування переробних підприємств, дозувально-фасувальне та пакувальне обладнання, матеріали та комплектуючі, лабораторно-аналітичне обладнання неабияк зацікавили і студентів, і викладачів. Тішить, що більшість експонентів є вітчизняними розробниками і виробниками обладнання, які в сучасних складних умовах попри все працюють на розвиток економіки нашої держави.
Не залишився поза увагою й майданчик Wine&Spirits Expo - місце зустрічі виробників вина, алкогольної продукції та пива з експертами, сомельє, ритейлерами, рестораторами, імпортерами та дистриб’юторами з усіх регіонів України та закордону. І хоча наші студенти – за здоровий спосіб життя, вони прагнуть бути обізнаними в усіх аспектах сучасної харчової промисловості.
Виставка вразила нас своєю масштабністю – студенти одразу відмітили, що це мабуть найбільша подія за часів пандемії та військового стану. Традиційно наші викладачі провели профорієнтаційні заходи серед учасників виставки, адже підвищення кваліфікації завжди в пріоритеті, а студенти, особливо магістри, мали змогу налагодити професійні зв’язки з майбутніми роботодавцями.
«Виставка харчових технологій WorldFood 24 залишила чудові емоції! Вона вразила своєю новаторськістю та професійною організацією. Кожна зона демонструвала останні тренди й інноваційні рішення в галузі, що зробило відвідування по-справжньому захопливим. Було цікаво ознайомитися з новими розробками, особливо в напрямках екологічно чистих продуктів та альтернативних інгредієнтів. Організатори створили зручну атмосферу, де було багато місць для дегустацій, що дало змогу не тільки побачити, але й скуштувати нові продукти та отримати повне уявлення про їхні властивості та смак. Відвідування WorldFood було надзвичайно пізнавальним і натхненним для всіх, хто цікавиться розвитком сучасних харчових технологій!» – ділиться враженнями магістр 1 курсу Павло Паламарчук.
Володимир Василів та Марія Батіг, студентка 4 курсу, зустрілись з представником фірми Кронен Робертом Райзінгом. Розмова велася щодо зразків обладнання для оснащення новітньої лабораторії кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК
А бакалаври 4-го курсу не лише розглядали експозиції та займалися дегустацією, а й розглядали оточуючих. Тож не пропустили мимо, сфотографувалися із зірками телебачення Дмитром Чикало, який брав участь в "Майстер-шефі" та Галиною Полудневич, яка брала участь в шоу "Від пацанки до панянки".
Традиційно ця виставка стала місцем зустрічі викладачів факультету зі своїми колишніми студентами-випускниками, які тепер працюють в харчовій сфері, а також колегами-підприємцями. Так Юлія Крижова зустрілася зі своїм випускником Андрієм Романько, який наразі є провідним інженер-технологом ТОВ "Інтерстаб", а Максим Гудзенко – із земляком підприємцем з Чернігівщини, випускником нашого університету В'ячеславом Булахом. Такі зустрічі – це не лише приємні спогади, теплі обійми, а й обмін досвідом, генерація нових ідей для співпраці.
Дякуємо всім організаторам та експонентам за незабутню зустріч, можливість фахового зростання, натхнення та новітні ідеї. Величезна вдячність та земний уклін Силам оборони України, всім нашим захисникам, хай вас Бог береже!
Зінаїда Бурова, Максим Гудзенко
викладачі кафедри процесів і обладнання переробки
продукції АПК