Першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочали осінній марафон екскурсій в НУБіП України

12 вересня 2024 року

    Для першокурсників розпочався новий навчальний рік – рік нових викликів, нових перемог і нових відкриттів. Студенти 1-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочали не тільки очне навчання в університеті, але і подорож цікавими місцями свого університету.

У межах навчальної дисципліни «Університетська освіта» під час вивчення однієї із тем модуля відбулися екскурсії до Музею анатомії.                              

Надзвичайно цікаву та змістовну екскурсію музеєм провів доцент кафедри біоморфології хребетних ім. акад. В.Г. Касьяненка, кандидат ветеринарних наук Стегней  Микола Михайлович.                                  

Музей анатомії Національного університету біоресурсів і природокористування України є унікальним для нашої країни. Гордістю Університету є колекція анатомічних експонатів, експонати якого настільки унікальні і виготовлені так давно, що, окрім наукової і навчальної значимості, набули великої історичної цінності.    

Перебуваючи на кафедрі та в музеї, студенти неабияк були вражені оздобленням та оригінальними малюнками природи, численними колекційними зразками тварин та портретами визначних анатомів.

Фундатором і активним розбудовником музею – є завідувач кафедри Олег Мельник, який започаткував його 1 вересня 1989 року, а першим експонатом тут став череп антилопи кани. Звідтоді силами співробітників, друзів експозиція значно розширилася. І сьогодні це унікальний музей, у якому зібрані понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з представників фауни усіх континентів.            

Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитися із експозицією скелетів рідкісних тварин, серед яких: білий носоріг, африканський слон, багато представників ссавців та плазунів,  а також 26-метровий скелет синього кита, який не помістився в жодне приміщення та знаходиться під укриттям біля корпусу. Особливо вразила студентів різноманітність опудал тварин, які представлені окремою залою, зокрема, опудало тигра, яке є центральною «фігурою» у залі музею анатомію та викликає захоплення.         

 Валентина Ісраелян,
доцентка кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook