Студенти-спортсмени з карате кіокушинкай та Таеквон-до ІТФ завоювали срібні та бронзові медалі

23 травня 2024 року
  18 травня у місті Львів відбувся чемпіонат України з кіокушинкай карате в розділі ката.
  Кіокушинкай — стиль карате, заснований Масутацу Оямою в 1950-х роках. Кіокушинкай вважається одним з найжорстокіших і найскладніших стилів карате. Стиль Кіокушинкай був створений на противагу безконтактним школам і самому принципу «карате без контакту». Демонструючи світу міць реального карате, Кіокушинкай поступово завоював популярність у багатьох країнах, а пізніше ліг в основу ряду інших контактних стилів карате.
   Візитівкою кіокушинкай карате є Ката. Ката – це певні технічні комплекси (послідовність рухів та ударів), пов'язані основними принципами ведення бою з уявним суперником. Саме слово "Ката" означає "форма", зовнішній вигляд.
  У складі збірної Київської області та міста Києва під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання Сергія Вербицького у цих змаганнях взяла участь Юлія Седельникова (ф-т ветеринарної медицини) і Софія Ганієва (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»). У складній конкуретній боротьбі серед 14-ти учасниць поступившись спортсменці із Закарпаття Катерині Матьковській Юлія посіла друге місце. Софія на цих змаганнях виборола бронзу.
  
  Слід зазначити, що дівчата практикують не тільки ката, а й активно виступають у куміте (двобій). Юлія Седельникова влітку 2023 року виступала на Кубку Світу і серед 26-ти учасниць посіла четверте місце. Софія Ганієва у минулому році взяла участь у чемпіонаті Європи також у міжнародних турнірах з тайського боксу. Зараз активно тренується з карате і кікбоксінгу. Влітку планує здати екзамен на чорний пояс (перший дан).
  Окрім цього дівчата активно практикують себе у суддівстві. На цьому турнірі Юлію Седельникову було визнано кращим суддею.
  Також слід відмітити успіх спортсменів нашого університету з інших видів єдиноборств. Із 17 по 21 квітня у Словенії відбувся чемпіонат Європи з Таеквон-до ІТФ. Студент спеціальності «Фізична культура і спорт» Даніїл Дяченко виборов срібну нагороду у спарингу.
 
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook