Викладачі НУБіП України – учасники 11 Міжнародного тижня Еразмус+ в Латвійському університеті природничих наук і технологій

22 травня 2024 року
  14-18 травня 2024 р. у Латвійському університеті природничих наук і технологій (LBTU) пройшов 11 Міжнародний тиждень Еразмус+, до якого долучилися учасники багатьох країн: Литви, Естонії, Польщі, Чехії, Туреччини, України. У складі делегації з НУБіП України були представники факультету аграрного менеджменту, землевпорядкування та економічного: Тарас Євсюков, Андрій Мартин, Юлія Негода, Віра Бутенко, Олександр Шевченко, Тетяна Куць, Оксана Макарчук, Альона Тюріна, Олександр Файчук, Олег Цвях.

  Міжнародний тиждень Еразмус+ відкрила декан факультету економіки та соціального розвитку Андра Звірбуле, яка представила історію створення Латвійського університету природничих наук і технологій та висвітлила особливості його сучасного розвитку; також детально розповіла про здобутки та перспективи розвитку факультету економіки та соціального розвитку, який вона очолює. Під час організаційної зустрічі, учасники мали можливість представити себе та познайомитися з колегами з різних країн.

 

  Міжнародний тиждень Еразмус+ став майданчиком для обміну сучасними знаннями та професійним досвідом. Колеги та студенти Латвійського університету природничих наук і технологій долучалися до проведення лекцій викладачів, зокрема, лектор турецького університету Ерхан Іскан провів лекцію на тему: «Світові ціни на продукти харчування та їхній вплив на економічні показники», де розглянув динаміку світових цін на різні групи товарів, включаючи енергоресурси, та їх вплив на економічний розвиток.
  Тетяна Куць та Оксана Макарчук представили презентацію на тему: «Сільське господарство України: наслідки та виклики розвитку в умовах російської війни», де було висвітлено основні тренди розвитку сучасного сільського господарства України з урахуванням змін, пов’язаних з російською війною.
  Професор Людвік Віке з Варшавського університету наук про життя висвітлив тему: «Розвиток виробництва енергії з відновлюваних джерел», у якій детально проаналізував динаміку енергетичного ринку та визначив перспективи розвитку відновлюваних джерел енергії.
  Професорка Алдона Завойска зацікавила викладачів і студентів лекцією на тему «Сучасні виклики для сталого розвитку в Європейському Союзі».
  Професор Аліна Даніловська розглянула питання продовольчої безпеки в умовах глобальних викликів.
  Доцент Аурелія Кустіне провела лекцію на тему: «Управління організаційним конфліктом: кейс аудитора та клієнта», торкнувшись важливих питань конфлікт-менеджменту.

 

  У своєму виступі Олександр Файчук зробив порівняльний аналіз викидів парникових газів та економічної продуктивності сільськогосподарського землекористування в Україні та країнах-членах ЄС.
  Альона Тюріна у доповіді на тему «Соціальна відповідальність та сучасний бізнес: кейс України» представила аналіз соціальної відповідальності сучасного бізнесу в Україні та зосередилася детальніше на розвитку соціальної відповідальності в агробізнесі.
  Студенти виявили зацікавленість до гостьових лекцій за актуальною тематикою щодо стійкого розвитку сучасного аграрного сектора, відновлюваних джерел енергії, паралельно дискутуючи та наводячи приклади тенденцій розвитку даного сектора у Латвії.
  У рамках проведення Міжнародного тижня Еразмус+ всі викладачі-учасники презентували інформацію про свої університети на Ярмарці міжнародної культурно-освітянської співпраці.
  Крім того, колеги з Латвійського університету природничих наук і технологій провели незабутні екскурсії, які познайомили представників з різних країн з історичною та природною спадщиною Латвії.

  Участь у 11-му Міжнародному тижні Еразмус+ сприятиме поширенню сучасних світових підходів у освітній та науковій роботі, використання їх багатовекторності; а також активізує співпраці з Латвійським університетом природничих наук і технологій (LBTU) як у навчальному, так і науковому напрямку.

 

Оксана Вітряк,
провідний фахівець
ННЦ міжнародної діяльності

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook