Імплементація проєкту «Практики соціальної та економічної інклюзії в ЄС»: обмін досвідом та навчання в Університеті імені Гумбольдта

2 травня 2024 року

В рамках імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціальної та економічної інклюзії в ЄС» (Jean Monnet Module 101127466 – EPSEI – ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH), відбувся візит робочої групи проєкту до Берлінського Університету імені Гумбольдта.

  

Відбулася зустріч координаторки проєкту, член-кореспондента НАН України, професора кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідії Шинкарук і члена команди проєкту, випускниці Університету імені Гумбольдта, завідувачки кафедри іноземної філології і перекладу Світлани Амеліної з керівництвом відділу міжнародної діяльності університету, який координує усі міжнародні програми університету. До зустрічі доєдналися, у режимі онлайн, члени команди проєкту, професори кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні та Емілія Прушківська.

 

У перший день зустрічі з керівником відділу міжнародної діяльності Університету імені Гумбольдта паном Штефаном Карш, професор Лідія Шинкарук презентувала проєкт «Практики соціальноі та економічної інклюзії в ЄС», детально ознайомила присутніх на зустрічі зі змістом і цілями проєкту, окресливши можливості трансформації його результатів у подальші спільні наукові проєкти та можливості щодо проведення спільних конференцій і круглих столів у рамках проєкту. Професор Світлана Амеліна представила структуру і сфери діяльності НУБІП України у контексті можливостей співпраці. Керівник відділу міжнародної діяльності Університету імені Гумбольдта пан Штефан Карш висловив зацікавленість і сподівання на майбутнє співробітництво, передусім у галузі наукових досліджень, оскільки відділ виконує посередницьку функцію щодо наукових контактів та надає необхідну підтримку науковцям і здобувачам освіти.

 

 

 

Також було розпочато короткі навчання у режимі офлайн щодо висвітлення можливостей України адаптувати досвід ЄС у сфері соціальної і економічної інклюзії та протягом двох днів проведено чотири навчальні презентації і обговорення з працівниками міжнародного відділу. Навчання у змішаному форматі дозволило взяли в ньому участь не тільки представникам берлінського університету, а й науковцям НУБіП України.

Варто зауважити, що в рамках візиту, окрім зустрічей безпосередньо в університеті, делегації НУБІП України вдалося розширити програму візиту. Це сталося завдяки ознайомленню зі знаменитою Державною бібліотекою у Берліні, яка є найбільшою науковою бібліотекою Німеччини, відвідуванню Берлінської академії наук, що відома також під назвою Прусської академії наук, з подальшим обміном координатами та напрямками щодо можливої співпраці.

 

  

Команда проєкту висловлює щиру вдячність керівникові відділу міжнародної діяльності Університету імені Гумбольдта, панові Штефану Карш і працівникам відділу за зустріч. Також слова подяки працівникам Державної бібліотеки у Берліні, Берлінської академії наук та керівництву НУБіП України за можливість візиту.

Команда Модулю Жан Моне
«Практики соціальної та економічної інклюзії в ЄС»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook