Студентка Тетяна Петриченко посіла ІІІ місце у V Міжнародному мовно-літературному конкурсі

29 квітня 2015 року

     Студентка І курсу механіко-технологічного факультету нашого університету Тетяна Петриченко стала призером фінального етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів ВНЗ IІІ-IV рівнів акредитації (негуманітарний профіль). Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2015 р. № 439 вона нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

      Конкурсантам необхідно було написати твір-роздум (максимальний обсяг 4 сторінки), назва якого співзвучна із словами Дуайта Ейзенгауера про українського Кобзаря: «Шевченко промовисто передав невмирущу рішучість людини боротися за волю та її незгасну віру у фінальну перемогу». Крім того, потрібно навести аргументи, які підтверджували б думку американського президента, використати складні речення з різними видами синтаксичного зв’язку, складнопідрядні речення з підрядними допустовими та наслідковими, цитати із творів Т. Шевченка.

     Переможниця поділилася своїми враженнями від участі у Конкурсі: «Участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка стала досить-таки цікавим періодом мого життя, оскільки конкурс проходив у декілька етапів. Коли мій викладач української мови Оксана Тепла запропонувала мені взяти участь у І (університетському) етапі конкурсу, я відразу погодилася, адже з дитинства захоплююся творчістю Шевченка. Другий етап конкурсу проходив у складніших умовах, адже йшлося про престиж і честь мого університету. Серед студентів найкращих вишів Києва я виборола призове місце. Наступний (фінальний) етап був найскладнішим. Я розуміла, що тут кращі з кращих, тому права на помилку не мала. Як наслідок, стала переможцем Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та отримала диплом ІІІ ступеня. Також хочу відзначити, що протягом усіх трьох етапів зі мною була мій викладач Оксана Миколаївна Тепла, яка підтримувала мене, давала влучні вказівки та надихала на написання статей».

    

     Щиро вітаємо Тетяну з перемогою!


Оксана Тепла,
доцент кафедри української та класичних мов
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook