Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК активний учасник XII Форуму пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв
18-19 квітня відбувся XII Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв, який розкрив для її учасників потужний потенціал і різноманіття пивного бізнесу його ефективність та перспективність, для того, щоб розширити спектр можливостей і підвищити рівень дохідності великих, середніх і мініпивоварень та дистилерій.
У даному форумі взяли участь викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, в.о. завідувачка кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів, доцент Наталія Голембовська, доцент Валентина Ісраелян, доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології Микола Ніколаєнко, аспіранти Олександр Андрощук, Ярослав Кислиця, Вікторія Кулик, провідний інженер Юлія Кириленко, завідувачі лабораторії Ірина Момот, Дмитро Савчук та студенти Роман Мамчур та Владислав Дорожко.
Учасники форуму: власники, керівники, технологи, лаборанти та інші фахівці пивоварних підприємств і дистилерій, представники компаній – постачальників солоду, хмелю, дріжджів, а також тих, що спеціалізуються на технологіях для пивоваріння та виготовлення напоїв, фахівці з продажів та експорту, науковці і всі, хто зацікавлений у створенні й успішному розвитку власного бізнесу, пов’язаного з виробництвом пива та інших напоїв.
На початку Форуму учасники вшанували хвилиною мовчання усіх героїв, які віддали своє життя за вільну Україну, а також людей, які постраждали внаслідок війни. Потім з вітальним словом до учасників конвенції звернулася засновниця медіагрупи «Технології та Інновації» Катерина Конєва.
За словами Катерини Конєвої, дуже важливо, що під час війни працюють пивоварні, варять пиво, а головне – сплачують податки та заробітну плату своїм працівникам, зміцнюючи таким чином економіку України.
Паралельно з виступами фахівців у галузі виробництва пива, дистилятів та інших напоїв на актуальні теми, відбувалася традиційна виставка технологій, обладнання для пивоваріння, інгредієнтів для виготовлення пива, тари тощо. Провідні компанії привезли свої останні напрацювання, щоб не тільки поділитися новинками, а й знайти нових партнерів та клієнтів.
Під час Форуму традиційно були представлені найрізноманітніші слабоалкогольні та міцні напої, виготовлені на базі фруктів, ягід, трав, меду та інших природних компонентів: сидри, медівки і медаки, дистиляти, віскі, палинки, кальвадоси та ін. Учасники обговорили технологічні нюанси виробництва цих напоїв, заглиблилися в тонкощі майстерності, ознайомились з новими технічними рішеннями.
Дегустація пива та фуршет після Форуму відбувся в Beermaster Brewery & Pub, де відбувся аукціон, під час якого збирали кошти для потреб підрозділу, в якому служить Дмитро Самойлов із Kyiv Local Brewery. Це підрозділ спеціального призначення «Браво-2» у складі 58-ї ОМПБр, який потребує fpv-дрони, аналізатор частот, екофлоу, сумку під fpv (2 шт), сумку під боєприпаси, ноутбук, резервний відеопередавач.
Наприкінці Форуму відбулася святкова дегустація та нанородження пам’ятними дипломами. До речі було представлено понад 100 зразків пива різних стилів.
Ізюминкою вечора була дегустація «Жіночого» пива, яке зварили жінки-пивоварки у рамках колаборації 8 березня на броварні Beermaster. Однією з цих жінок була провідний інженер кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Юлія Кириленко.
"У багатьох українців та споживачів пива загалом побутує враження, що пиво варять тільки чоловіки, що це більш чоловічий напій. Загалом зібралося 11 жінок із різних куточків України, які працюють у цій галузі дуже давно. Наша колаборація спрямована насамперед на те, щоб підсилити місце жінок-пивоваринь у пивному суспільстві. Ми прагнули показати, що жінок-пивоваринь достатньо багато, хоч і не так багато, як чоловіків, і що жінки роблять класні продукти й хочуть нагадувати про себе. Також важливо, щоб молоді люди, які обирають свій професійний шлях, вступали в університети на спеціальність пивовара та не боялися, що пивоваріння – це тільки про чоловіків" - говорить Юлія Кириленко.
Захід пройшов в цікавій та дружній атмосфері. Хочеться висловити величезну подяку організаторам Форуму медіагрупі «Технології та Інновації», партнерам і спонсорам дегустації.
Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету